Een door Cobra aangestelde neppresident doet wat de studio eigenlijk had moeten doen: G.I. Joe opdoeken.
play

5,1 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

In deze, in eerste instantie door een aantal tegenslagen geteisterde film, neemt het G.I. Joe team het tegen twee dreigingen op. Allereerst is er natuurlijk Cobra, de aartsvijand van de Joe’s. De Cobra Commander is vrijgelaten, en wordt ditmaal bijgestaan door Zartan (Arnold Vosloo), Storm Shadow (Lee Byung-hun) en Firefly (Ray Stevenson) . Zartan (die zich nog altijd voor doet als de Amerikaanse President) weet de Joe’s als verraders af te schilderen en roeit de meesten van hen uit. Het is aan een klein groepje Joe’s, onder leiding van Duke (Channing Tatum) om een tweede Amerikaanse revolutie te beginnen en de zaken weer allemaal recht te zetten.

Alt titel
G.I. Joe 2
Regie
Jon Chu
Cast
Channing Tatum, Dwayne Johnson, Ray Stevenson, Walton Goggins, Luke Bracey, Byung-hun Lee, Elodie Yung, Jonathan Pryce, Adrianne Palicki, Joseph Mazzello, RZA, Ray Park, Arnold Vosloo, D.J. Cotrona, Nick Erickson.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 371.876.278
Release
29.03.2013
Release NL
28.03.2013
Release DVD
23.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon M. Chu | Cast: Dwayne Johnson (Roadblock), Adrianne Palicki (Jinx), D.J. Cotrona (Flint), Jonathan Pryce (President), Byung-hun Lee (Storm Shadow) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

De verrassing was tamelijk groot toen vorig jaar kort voor de release de tweede G.I. Joe ineens met tien maanden werd uitgesteld. Volgens de officiële berichtgeving was dit vanwege een 3D-conversie, maar al snel doken er berichten op dat de testvoorstellingen slecht waren verlopen en productiemaatschappij Paramount na Battleschip geen zin had in nog een flop en daarom nieuwe opnamen eiste. Omdat 3D al lang geen garantie meer is voor succes en achterafconversies steeds zeldzamer worden, lijkt de laatste verklaring de meest logische en dat maakt dit gebeuren best intrigerend. Het vorige deel was immers ook niet bepaald een meesterwerk, maar werd destijds zonder pardon de bioscoop ingesmeten. Nu G.I. Joe: Retaliation alsnog de bioscoop heeft bereikt, dringt de vraag zich op hoe slecht deze film in zijn oorspronkelijke vorm was, want wat we nu krijgen voorgeschoteld, is net zo’n grote rommel als het eerste deel.

Eerlijk is eerlijk: G.I. Joe: The Rise of Cobra had het in de zomer van 2009 niet makkelijk. Twee maanden eerder was immers J.J. Abrams’ succesvolle Star Trek-reboot uitgekomen: een film die liet zien dat bombastisch spektakel en luchtigheid prima samen kunnen gaan, zo lang je maar over degelijke dialogen en aansprekende personages beschikt. Aan het andere eind van het blockbusterspectrum bevond zich Transformers: Revenge of the Fallen. Weliswaar neergesabeld door de critici, maar met zijn even talrijke als lawaaiige actiescènes wel een film die in alles voluit ging. De flauwe actie in G.I. Joe: Rise of Cobra stak daar schril tegen af. Toch bracht de film voldoende op om zich van een vervolg te kunnen verzekeren en hoewel de personages niet zo lekker uit de verf kwamen als die van Star Trek, leken ze wel genoeg potentie te hebben om het vervolg wat glans te geven.

videotrailers & clips

alle artikelen (55)

G.I. Joe: Retaliation Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...Beter dan deel 1 maar dat was ook niet moeilijk...."

B@chelor

"...Oh...wat slecht. Wat Thierry al zegt; enig pluspunt is dat ninjagevecht. Verder kon de film mij maar......"

Glennekeeeee

"...Ik ben eens benieuwd of die rol van Tatum nu echt verlengd is, aan de 'nieuwe' trailer te zien niet......"

G.I. Joe: Retaliation

acties