Blu-ray

Blu-Ray Review: G.I. Joe: Retaliation (3D)

De actiefilm die vooral veel te danken heeft aan de bijdragen van Dwayne Johnson en Bruce Willis.

door Bram de Groot op 09.08.2013 om 13:48 in Blu-ray


Regie: Jon Chu | Cast: Dwayne Johnson (Roadblock), Adrianne Palicki (Jinx), D.J. Cotrona (Flint), Jonathan Pryce (President), Byung-hun Lee (Storm Shadow) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: 28 maart 2013 | Retail release: 31 juli 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels True HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Aantal Discs 1 x 3D Blu-Ray, 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Distributeur: Paramount Pictures / Universal Pictures EAN: 5050582947403 | FilmTotaal.nl recensie

Een aantal jaar geleden werd de eerste G.I. Joe-film redelijk met de grond gelijk gemaakt door de critici en vele filmliefhebbers. Toch koos maatschappij Paramount Pictures voor een vervolg, waarschijnlijk "gedwongen" door de redelijke omzet van zo'n $300 miljoen. Regisseur Stephen Sommers werd omgeruild voor Justin Bieber: Never Say Never-regisseur Jon Chu, het budget werd flink bijgesteld en een gedeelte van de cast maakte plaats voor onder meer Bruce Willis en Dwayne Johnson. Vooral het laatste was uiteraard een prima keuze om het grote publiek te lokken naar de sequel G.I. Joe: Retaliation, die eigenlijk al in de zomer van 2012 in de bioscoop moest verschijnen maar werd uitgesteld omdat een 3D-conversie noodzakelijk werd geacht door Paramount Pictures. Ondanks dat het ontvangst wederom erg koel was, boekte het eerder dit jaar een prima score met bijna $400 miljoen wereldwijd. Een tweede sequel staat ondertussen in de stijgers. Onlangs verscheen de (3D) Blu-Ray in het schap.

SYNOPSIS
In G.I. Joe: Retaliation moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen de regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van G.I. Joe: Retaliation:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is G.I. Joe: Retaliation flink "Rotten" met 28%. De IMDb noteert een ruim hogere 5,9 bij ruim 67 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een vergelijkbare 5,7 (Stem zelf). FT recensent Thierry Verhoeven gaf 2 sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FilmTotaal bezoeker DashX: ...De actie was ok, maar zoals de mensen hier reageren, vond ik de gevecht met de ninjas op de berg ook heel vet... ...Af en toe kan je er wel om lachen. Uiteindelijk viel het voor mij allemaal reuze mee en heb het ook afgekeken....
Het productiebudget van G.I. Joe: Retaliation bedroeg circa $130 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende Jon Chu's vijfde bioscoopfilm circa $40,5 miljoen en eindigde op een redelijke $122,5 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een veel hogere $371,7 miljoen. De opbrengst in de Nederland kwam uit op zo'n $1,5 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de 3 disc 3D Blu-Ray + Blu-Ray + Dvd uitgave van G.I. Joe: Retaliation. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is een aangepaste versie van een van de vele filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
GI Joe: Declassified | Deleted Scenes
Deze Blu-Ray uitgave van G.I. Joe: Retaliation bevat een klein uur aan extra's. Veruit de meeste tijd wordt ingenomen door de zes "GI Joe: Declassified" featurettes met achtereenvolgend de titels Mission Briefing, Two Ninjas, Cobra Strikes, The Lone Soldiers, The Monastery en Fort Sumter. De featurettes gaan gepaard met veel beelden van de achter de schermen. Er wordt onder meer ingegaan op regisseur Jon Chu, de personages in de film en enkele van de grotere scenes. De drie verwijderde scenes Pakistani President Assassinated, Interns en Arlington duren bij elkaar nog geen vier minuten en laten eigen weinig aanvullends zien.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ | 3D-versie beken op een ander systeem
Het beeld van deze Blu-Ray uitgave is kraak helder een heeft prima kleuren en de DTS True HD 7.1 geluidstrack voegt hier voldoende kabaal aan toe om de actiescenes meer gewicht te geven. De 3D-versie van de film laat helaas niet altijd even een goede indruk achter. De film werd verleden jaar flink uitgesteld om een 3D-conversie plaats te laten vinden. Na het zien van deze 3D-Blu-Ray versie is duidelijk dat dit wederom te doen is geweest om de bioscooptickets verder in prijs te doen laten stijgen. Uiteraard zitten er zo nu en scenes in waarin de 3D wel uitpakt, maar het blijft een kunst om een goede 3D live-actionfilm te maken.

CONCLUSIE
Ondanks de beloftes vooraf en een andere opzet blijkt G.I. Joe: Retaliation niet veel anders dan zijn voorganger. Daarvoor mist de spanning, wordt er helaas te veel ingezet op mooie shots en uiteraard een hoop wapengekletter. Gelukkig voor de filmmakers worden vele bioscoopgangers hier blij van en daarom kunnen we in de nabije toekomst een derde deel verwachten, wederom geregisseerd door regisseur Jon Chu en waarschijnlijk met medewerking van de belangrijkste namen.
Deze 3D Blu-Ray uitgave van G.I. Joe: Retaliation moet het vooral hebben van de prima beeld- en geluidskwaliteit en een redelijk aantal extra's. De 3D is helaas niet van de bovenste plank, wat waarschijnlijk voornamelijk te danken is aan de keuze om niet te schieten met 3D-camera's en dus te kiezen voor een conversie achteraf.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 3 disc 3D Blu-Ray + Blu-Ray + Dvd uitgave van G.I. Joe: Retaliation zijn er een 2 disc Blu-Ray + Dvd en een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Paramount Pictures / Universal Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pete_027

Avatar

Matige film.

Bane1

Avatar

Ik hoop echt dar deze Jon Chu niet Star Trek 3 gaar regisseren. Want zijn werk spreekt niet echt voor zich ...

Banned

Avatar

Domme film die wel beter was dan het afschuwelijke eerste deel... Heb de film op 3D Blu-ray gezien en moet zeggen dit dit toch wel één van de betere 3D conversies is die ik heb gezien. Meer dan behoorlijk. Maar meer positiefs over deze film zal je me niet horen zeggen. Trouwens die actie scènes in de bergen... zo goed was dat nou ook niet.

Decepticon

Avatar

De andere reden waarom hij uitgesteld werd, was omdat de carriere van Channing Tatum tijdens deze productie een boost kreeg door 21 Jump Street en Magic Mike en de makers het domme idee hadden om hem uit dit 2e deel te schrijven. Nu moesten er ineens scenes bijgemaakt worden, waarin Tatum nog meer te zien is, om Tatum´s populariteit zoveel mogelijk uit te buiten. Dat zijn hoogstwaarschijnlijk de scenes dat hij bij The Rock en zijn kinderen in huis is en hij met Dwayne aan het gamen is. Dat is een erg leuke comdey scene.

Maar als het o.a. op plot en trouwheid aan de 80´s tekenfilm aankomt, vind ik deel 1 juist beter. Ik dacht dat dit 2e deel trouwer zou zijn aan de 80´s tekenfilm, maar dat is niet het geval. Deel 1 is veel G.I.Joe getrouwer. Alleen de voertuigen en Cobra Comander zagen er getrouwer en gaver uit dan in deel 1.
Nadeel vind ik aan deel 2, dat de climax al halverwege de film zit, met die ninja´s in de bergen, de eindbattle kan daar niet aan tippen.

Ik ga deze zeker ook kopen op BR, maar wacht even tot eind van t jaar, dan kost ie maar de helft.
Ben gisteren bij de Media Markt geweest en daar lag een leuke maar imo minder fraaie steelbook met artwork voorop, die ook nog eens duurder is dan de gewone BR bij bol.com.

Banned

Avatar

Decepticon "Dat is een erg leuke comdey scene."


Ja hoor...

Robintje

Avatar

Decepticon "De andere reden waarom hij uitgesteld werd, was omdat de carriere van Channing Tatum tijdens deze productie een boost kreeg door 21 Jump Street en Magic Mike en de makers het domme idee hadden om hem uit dit 2e deel te schrijven. Nu moesten er ineens scenes bijgemaakt worden, waarin Tatum nog meer te zien is, om Tatum´s populariteit zoveel mogelijk uit te buiten. Dat zijn hoogstwaarschijnlijk de scenes dat hij bij The Rock en zijn kinderen in huis is en hij met Dwayne aan het gamen is. Dat is een erg leuke comdey scene.

Maar als het o.a. op plot en trouwheid aan de 80´s tekenfilm aankomt, vind ik deel 1 juist beter. Ik dacht dat dit 2e deel trouwer zou zijn aan de 80´s tekenfilm, maar dat is niet het geval. Deel 1 is veel G.I.Joe getrouwer. Alleen de voertuigen en Cobra Comander zagen er getrouwer en gaver uit dan in deel 1.
Nadeel vind ik aan deel 2, dat de climax al halverwege de film zit, met die ninja´s in de bergen, de eindbattle kan daar niet aan tippen.

Ik ga deze zeker ook kopen op BR, maar wacht even tot eind van t jaar, dan kost ie maar de helft.
Ben gisteren bij de Media Markt geweest en daar lag een leuke maar imo minder fraaie steelbook met artwork voorop, die ook nog eens duurder is dan de gewone BR bij bol.com."


OT: Ik heb de steelbook hier thuis liggen hoor, nieuw in seal, originele NL uitgave en scherpe prijs.. ik hoor het wel ! robinbeckers@live.nl

OT: Prima film, natuurlijk op BR aangeschaft, niets mis mee goeie actie, mooie beelden.. geef mij maar films met flink wat special effects / CGI en mooie beelden / actie.. ben ik allang tevreden !

Angelater

Avatar

adofmirosch "deel 1 was veel beter."

Ja, dat was ten minste vermaak. Dit... dit kwam dicht bij het verbeelden van bewegend poep. Wel opmerkelijk, daarentegen, dat ze dat is gelukt.

KeesjeNL

Avatar

Al met al niet veel mis met deze tussendoor-actiefilmSmiley face.

de scene met alle wereldleiders die hun atoomarsenaal op elkaar afschieten vond ik ronduit spectaculair

Decepticon

Avatar

robinbeckers "OT: Ik heb de steelbook hier thuis liggen hoor, nieuw in seal, originele NL uitgave en scherpe prijs.. ik hoor het wel ! robinbeckers@live.nl

OT: Prima film, natuurlijk op BR aangeschaft, niets mis mee goeie actie, mooie beelden.. geef mij maar films met flink wat special effects / CGI en mooie beelden / actie.. ben ik allang tevreden !"
Ik vind de artwork van de steelbook niet zo mooi als de gewone BR cover, vandaar dat ik de gewone wil hebben. Die steelbook kost bij de Media Markt 22,99!

Ik ben sinds 2006 niet bij de MM geweest, maar ik vind de prijzen beetje tegenvallen. Ik dacht dat de MM een stuk goedkoper was met nieuwe releases, maar dat valt over het algemeen tegen. Sommig films zijn goedkoper dan op internet, sommige even duur en sommige duurder.
Bullet To The Head kost er maar een tientje! Maar die heb ik al, ook voor maar een schamelte 11,29 btw. Maar de box set van G.I.Joe kost bij de MM 35euro en die is bij DVDOutlet.nl zelfs 9euro goedkoper en bij Bol.com 7euro goedkoper!!!

Banned

Avatar

Decepticon "Ik vind de artwork van de steelbook niet zo mooi als de gewone BR cover, vandaar dat ik de gewone wil hebben. Die steelbook kost bij de Media Markt 22,99!

Ik ben sinds 2006 niet bij de MM geweest, maar ik vind de prijzen beetje tegenvallen. Ik dacht dat de MM een stuk goedkoper was met nieuwe releases, maar dat valt over het algemeen tegen. Sommig films zijn goedkoper dan op internet, sommige even duur en sommige duurder.
Bullet To The Head kost er maar een tientje! Maar die heb ik al, ook voor maar een schamelte 11,29 btw. Maar de box set van G.I.Joe kost bij de MM 35euro en die is bij DVDOutlet.nl zelfs 9euro goedkoper en bij Bol.com 7euro goedkoper!!!"


Hangt er een beetje vanaf naar welke MM je gaat. De prijzen zijn nergens hetzelfde. Hier in België toch.

Decepticon

Avatar

Banned "Hangt er een beetje vanaf naar welke MM je gaat. De prijzen zijn nergens hetzelfde. Hier in België toch."
Oh dat kan maar zo, ik zag zelfs dat sommige oudere BR titels, dezelfde titels in één vak 2euro goedkoper is dan in het alfabetische vak, of zelfs 2 dezelfde titel die achter elkaar liggen, 2euro verschillen O+ Hoe dom is dat!
Maar ik had wel wat scherpere prijzen verwacht eigenlijk.

Ik heb 3 MM die op bijna dezelfde afstanden in cirkel om me heen liggen en volgens een vriend van me, heeft die in Zwolle waar ik geweest ben, de meeste keuze. Daar is voor mij ook het makkelijkst naar toe te rijden. Op de webshop kijk ik haast nooit, want daar staat lang niet altijd alles op en zijn de BR's ook 1euro of meer duurder, dan in de winkel.

NieuwsFilm

meest populair