Algemeen

'G.I. Joe' scenaristen klagen Paramount aan

Het idee voor het vervolg komt van hen, stellen ze.

door Jim Pedd op 08.05.2013 om 12:14 in Algemeen
Scenaristen David Elliot en Paul Lovett hebben Paramount, MGM en Di Bonaventura Pictures voor maar liefst 23 miljoen dollar aangeklaagd. Volgens het duo hebben de studio’s hun ideeën voor het vervolg op G.I. Joe: Rise of the Cobra, G.I. Joe: Retaliation gestolen.

Een twist in hun claim op het auteursrecht is dat de twee wel een vermelding kregen bij Rise of the Cobra, maar die niet kregen voor het vervolg, Retaliation. Wel zouden ze uitgebreide vergaderingen gehad hebben over ”unieke plotlijnen, thema’s, personages, relaties, settings, scènes, dialoog, sfeer en tempo.” Maar vervolgens huurden de producenten en de studio een ander team in om het scenario te schrijven.

Ook klaagt het duo, in hun meer dan honderd pagina’s tellende aanklacht, Hasbro Inc. aan. In hun aanklacht doen ze volgens The Hollywood Reporter zoveel mogelijk afstand van de franchise, die in handen is van Hasbro. Retaliation is volgens het duo een ”unieke creatie” die voortkwam uit hun ”persoonlijke creativiteit”. Daarnaast was de film deel van hun ”visie om de hele G.I. Joe franchise opnieuw vorm te geven.”

Verder schrijven ze dat Rise of the Cobra totaal verschilt van het werk dat zij eraan verricht hadden, maar toch een vermelding kregen. Dat terwijl het vervolg ”substantiële gelijkenissen draagt” met hun werk.

Een woordvoerder van Paramount wilde niet reageren op het verhaal van de twee.


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Het is precies of ze zijn nog trots op wat ze gemaakt hebben... Het publiek zou hen moeten aanklagen.

I_am_Batman

Avatar

”persoonlijke creativiteit”

Smaken verschillen heren, jullie kunnen beter een bredere en algemenere creativiteit er op loslaten dat er voor iedere fan en bioscoopbezoeker toch van kan genieten.

ghossler

Avatar

Banned "Het is precies of ze zijn nog trots op wat ze gemaakt hebben... Het publiek zou hen moeten aanklagen."


ik vond het een zeer vermakelijke deel 2.. beter dan deel 1 zelfs... maar ja.. k houd gewoon van dit soort actie flik, jammer dat de film de naam GI joe moet dragen.. voor de gi joe fans (ik niet hoor btw) maarja...

Banned

Avatar

Ze eisen 23 miljoen ? Daar kun je al een goeie film voor maken...

benjamin

Avatar

Met de reacties op de film zou ik nu juist elke betrokkenheid ontkennen in hun plaats.

Pete_027

Avatar

Banned "Ze eisen 23 miljoen ? Daar kun je al een goeie film voor maken..."


Van 1 miljoen ook.

starbass

Avatar

ghossler "ik vond het een zeer vermakelijke deel 2.. beter dan deel 1 zelfs... maar ja.. k houd gewoon van dit soort actie flik, jammer dat de film de naam GI joe moet dragen.. voor de gi joe fans (ik niet hoor btw) maarja..."


Ik heb deel twee nog niet gezien, maar veel slechter dan deel 1 kan haast niet...

KeesjeNL

Avatar

Pete_027 "Van 1 miljoen ook."
Ik daag je uit 5 voorbeelden te noemen uit je hoofd;)!

NieuwsFilm

meest populair