'G.I. Joe' scenaristen klagen Paramount aan

Het idee voor het vervolg komt van hen, stellen ze.

Scenaristen David Elliot en Paul Lovett hebben Paramount, MGM en Di Bonaventura Pictures voor maar liefst 23 miljoen dollar aangeklaagd. Volgens het duo hebben de studio’s hun ideeën voor het vervolg op G.I. Joe: Rise of the Cobra, G.I. Joe: Retaliation gestolen.

Een twist in hun claim op het auteursrecht is dat de twee wel een vermelding kregen bij Rise of the Cobra, maar die niet kregen voor het vervolg, Retaliation. Wel zouden ze uitgebreide vergaderingen gehad hebben over ”unieke plotlijnen, thema’s, personages, relaties, settings, scènes, dialoog, sfeer en tempo.” Maar vervolgens huurden de producenten en de studio een ander team in om het scenario te schrijven.

Ook klaagt het duo, in hun meer dan honderd pagina’s tellende aanklacht, Hasbro Inc. aan. In hun aanklacht doen ze volgens The Hollywood Reporter zoveel mogelijk afstand van de franchise, die in handen is van Hasbro. Retaliation is volgens het duo een ”unieke creatie” die voortkwam uit hun ”persoonlijke creativiteit”. Daarnaast was de film deel van hun ”visie om de hele G.I. Joe franchise opnieuw vorm te geven.”

Verder schrijven ze dat Rise of the Cobra totaal verschilt van het werk dat zij eraan verricht hadden, maar toch een vermelding kregen. Dat terwijl het vervolg ”substantiële gelijkenissen draagt” met hun werk.

Een woordvoerder van Paramount wilde niet reageren op het verhaal van de twee.



NieuwsFilm

meest populair