John Carter (2012)

Lost in Our World. Found in Another.

Disneys sciencefictionavontuur is visueel groots opgezet, maar weinig meeslepend.
play

6,0 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigde Staten

John wordt onverwachts overgebracht naar Mars waar hij terecht komt in een enorm conflict tussen de inwoners van deze planeet, onder wie waaronder Tars Tarkas en de betoverende Prinses Dejah Thoris. In een wereld die op instorten staat ontdekt Carter dat de redding van Barsoom en zijn bewoners in zijn handen ligt.

Alt titel
John Carter of Mars
Regie
Andrew Stanton
Cast
Willem Dafoe, Bryan Cranston, Mark Strong, Dominic West, Ciarán Hinds, Taylor Kitsch, Thomas Haden Church, James Purefoy, Daryl Sabara, Lynn Collins, Samantha Morton, Polly Walker, Davood Ghadami, Pippa Nixon, Arkie Reece.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 284.139.100
Release
07.03.2012
Release NL
08.03.2012
Release DVD
26.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Stanton | Cast: Taylor Kitsch (John Carter), Lynn Collins (Dejah Thoris), Dominic West (Sab Than), Willem Dafoe (Tars Tarkas), Mark Strong (Matai Shang), Samantha Morton (Sola), Ciarán Hinds (Tardos Mors), Thomas Haden Church (Tal Hajus), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2012

Het astronomische bedrag van tweehonderdvijftig miljoen dollar dat de Walt Disney Studio’s in de productie van John Carter pompte, is volledig opgegaan aan de visuele aankleding van de film. Voor de massascènes trommelden de makers achttienhonderd figuranten op en veel van de kostuums die zij droegen, werden met de hand vervaardigd. Zoals met veel groots opgezette sciencefictionavonturen zit het met het uiterlijk vertoon dus wel snor. Toch weet de film maar zelden echt meeslepend te worden.

Edgar Rice Burroughs is een naam die wordt bewierookt door talloze sciencefictionschrijvers en filmmakers. Dat is niet onterecht. Aan het begin van de vorige eeuw oogstte Rice Burroughs als schrijver succes met een serie verhalen (over buitenaardse planeten en ontheemde personages) die oorspronkelijk bedoeld waren voor publicatie in pulpblaadjes. In deze periode bracht hij twee van zijn bekendste geesteskinderen voort, die zich allebei wijdverbreid in de westerse popcultuur hebben verankerd: Tarzan en John Carter. Maar waar de slingerende jungleheld in honderd jaar tijd ruim zeventig uitstapjes maakte naar het witte doek, bleef John Carter hopeloos steken in een permanente staat van non-productie.

videotrailers & clips

alle artikelen (38)

John Carter Nieuwsberichten

Laatste reacties

MRDammann

"...Een combinatie van Star Wars, Dune en Dorian Gray. Actie is goed, maar de acteerprestaties zijn mati......"

Frietgezicht

"...[quote=Thiver]En als je goed oplet zie je ook nog even Caesars slaaf Posca en kun je het stemgeluid......"

Thiver

"...[quote=Frietgezicht]Wel grappig dat ik deze film zit te kijken en opeens Caesar en Marcus Antonius u......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

John Carter

acties