Met voldoende actie is dit langverwachte vervolg op 300 vermakelijk, maar wel meer van hetzelfde.
play

5,6 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.

Regie
Noam Murro
Cast
Eva Green, Lena Headey, Rodrigo Santoro, Jack O'Connell, David Wenham, Sullivan Stapleton, Callan Mulvey, Yigal Naor, Ashraf Barhom, Hans Matheson, Andrew Tiernan, Peter Mensah, Andrew Pleavin, Christopher Sciueref, Ben Turner.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 331.169.117
Release
07.03.2014
Release NL
06.03.2014
Release DVD
15.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Noam Murro | Cast: Sullivan Stapleton (Themistokles), Eva Green (Artemisia), Lena Heady (Gorgo), Hans Matheson (Aeskylos), Rodrigo Santoro (Xerxes) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2014

In 2007 verscheen Zack Snyders 300 in de bioscopen. Mede door zijn kenmerkende visuele stijl werd de film een enorme hit en direct opgenomen in de popcultuur. De film was een bewerking van de gelijknamige strip van Frank Miller, die zich op zijn beurt liet inspireren door de slag om Thermopylae in het jaar 480 voor Christus. Zeven jaar later is er het vervolg, wederom gebaseerd op het werk van Miller. Zijn nog te verschijnen comic ‘Xerxes’ draait om de historische zeeslag om Artemisium, die volgens de geschiedenisboeken rondom de opstand bij Thermopylae plaatsvond.

De kracht van 300 was niet zozeer het verhaal, maar de gestileerde manier waarop het werd verteld. Rise of an Empire is echter een grootser verhaal. Niet alleen qua strekking - de gebeurtenissen spelen zich zowel voor, tijdens als na 300 af - maar er staat ook meer op het spel. Deze keer strijden de legers niet alleen voor zichzelf, maar voor grotere idealen als democratie en een verenigd Griekenland. Het blijft echter bij oppervlakkige retoriek, en er is dan ook niets dat niet opgelost kan worden met een goede speech. Of het nu om afgematte troepen of een verdeelde senaat gaat, een opzwepende toespraak over de schoonheid van moeder Griekenland – geuit door Amerikaanse, Britse en Australische acteurs in minstens zoveel accenten – krijgt de neuzen weer dezelfde kant op.

videotrailers & clips

alle artikelen (47)

300: Rise of an Empire Nieuwsberichten

Laatste reacties

lekkergenieten

"...Nu ik het 2de deel heb gezien kan ik alleen maar bevestigen dat die sequel er nooit had moeten komen......"

MovieMazzter

"...Je moet tegen wat (nep)bloed kunnen bij het bekijken van deze film. Het spat van het scherm af. Oorl......"

Paul83NL

"...Ik heb genoten van deze actiefilm! Echt een waardig vervolg op zijn voorganger. Jammer dat Gerard Bu......"

300: Rise of an Empire

acties