Battleship (2012)

The battle for Earth begins at sea.

Transformers meets Pearl Harbor in deze gelikte, maar weinig verrassende spektakelfilm van regisseur Peter Berg.
play

5,2 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

Battleship is gebaseerd op het bordspel Zeeslagje. Echter in de film moet een internationale oorlogsvloot van vijf schepen het niet opnemen tegen een andere kleur bootjes, maar tegen een door water ingesloten armada van buitenaardse wezens. Dit gaat uiteraard niet zonder 'slag of stoot'....

Regie
Peter Berg
Cast
Liam Neeson, Rihanna, Alexander Skarsgård, Jesse Plemons, Taylor Kitsch, Tadanobu Asano, Peter MacNicol, Joshua Pence, Brooklyn Decker, Adam Godley, Jerry Ferrara, Hamish Linklater, Beau Brasso, Reila Aphrodite, John Bell, John Tui, Leni Ito, Gregory D. Gadson, Rico McClinton, Joji Yoshida.
Budget
$ 209.000.000
Opbrengst
$ 303.025.485
Release
18.05.2012
Release NL
19.04.2012
Release DVD
07.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Berg | Cast: Taylor Kitsch (Alex Hopper), Alexander Skarsgård (Stone Hopper), Rihanna (Raikes), Liam Neeson (Admiral Shane), Brooklyn Decker (Samantha), Tadanobu Asano (Nagata), Hamish Linklater (Cal), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2012

Een lamlendige underdog die het tot bonkige held schopt, een stoere chick, een lekker wijf en boze aliens: meer is er niet voor nodig om een tienerpubliek naar de bioscoop te trekken. Heel veel meer is Battleship ook niet. De kijker krijgt precies wat hij verwacht: een gelikte, van special effects overlopende en in testosteron gedrenkte invasiefilm. Transformers meets Pearl Harbor.

In 2005 is een planeet ontdekt die dermate lijkt op die van ons dat er wellicht leven op mogelijk is. Een team wetenschappers zendt vanuit een basis op Hawaï radiosignalen uit naar deze planeet G, in de hoop op respons. En die krijgen ze, in de vorm van vijf voertuigen die anno 2012 koers zetten richting aarde. Eén buigt af naar Azië, de rest kiest voor Hawaï. In de Pacific is het druk: marines van veertien landen zijn bijeengekomen voor RIMPAC, een grootse internationale militaire oefening. De Japanse vloot ligt gebroederlijk naast die van de Verenigde Staten. Op dag één strijden de legers op het voetbalveld, daarna wordt het serieuzer. Hawaï, marineschepen, Japan: klinkt bekend. In de baai waar deze landen eenenzeventig jaar geleden oorlog tegen elkaar voerden, moeten zij het nu samen opnemen tegen een buitenaardse vijand die het zo te zien niet al te best voor heeft met de mensheid.

alle artikelen (26)

Battleship Nieuwsberichten

Laatste reacties

GiLuX

"...Eindelijk een film die 'goed' over the top is. het heeft alles wat een man wil, bad ass aliens........"

DVD-maniac

"...[quote=DutchViking]Zeer vreemde vergelijking in de omschrijving dat het op zeeslagje gebaseerd zou z......"

DutchViking

"...Zeer vreemde vergelijking in de omschrijving dat het op zeeslagje gebaseerd zou zijn. De film kijkt......"