Waarom de grote blockbuster 'Battleship' nooit een vervolg kreeg

Waarom de grote blockbuster 'Battleship' nooit een vervolg kreeg

Wat ging er allemaal mis?

In 2012 kwamen Universal en Hasbro met een verfilming van het bordspel Battleship. De film had een sterrencast bestaande uit Alexander Skarsgård, Rihanna en Liam Neeson en een budget van maar liefst 210 miljoen dollar. Wat ging er dan mis?

Flop
Battleship was een enorme investering voor Universal. Een productiebudget van 210 miljoen dollar zou vandaag nog steeds een bizar hoog budget zijn voor een film. De film bracht echter maar een matige 303 miljoen dollar op op de wereldwijde box-office.

Over het algemeen moet een film ongeveer tweeënhalf keer zijn productiebudget terugverdienen om winstgevend te zijn. Er wordt dus geschat dat Universal zo'n 150 miljoen dollar heeft verloren aan Battleship, waardoor het een kolossale financiële flop was.

Critici
Ook de recensies van de film hielpen niet bepaald mee. De film heeft een Rotten Tomatoes-score van 33%, wat betekent dat toendertijd maar een derde van de critici de film een enigszins positieve recensie hebben gegeven.

Plan voor franchise
De film bevatte zelfs een scène na de aftiteling die hintte naar een eventueel vervolg. Deze zie je hieronder. De bovenstaande genoemde redenen zorgden er echter voor dat dit vervolg er nooit is gekomen.



NieuwsFilm

meest populair