Epische flop maakt indruk op Netflix

Epische flop maakt indruk op Netflix

Battleship wordt veel bekeken op Netflix!

Alweer even geleden kwamen een aantal mensen op het idee om het bordspel Zeeslag te verfilmen. Dit leidde tot de epische actiefilm Battleship van regisseur Peter Berg, ook bekend van titels als Patriots Day en Hancock.

Een enorm succes mocht de prijzige blockbuster niet worden. Onder meer Hasbro Studios en Universal Pictures hadden er $200 miljoen voor over om de film te maken, met rollen voor onder meer Alexander Skarsgård, Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Rihanna, Tadanobu Asano, en Liam Neeson.

Na een score van 34 procent op Rotten Tomatoes werd er uiteindelijk $303 miljoen opgehaald. Dit klinkt veel, maar is toch echt onvoldoende om uit de kosten te komen. En daarmee is de film ook financieel een flop.

Nu een hit op Netflix
Sinds midden deze maand staat Battleship op Netflix en wordt op de streamer goed bekeken. In de Netflix Top 10 komt de film binnen op plaats 9 en lijkt nog wel te gaan stijgen. Recent kwam een ander monsterflop, de gameverfilming Warcraft ook laag binnen in de top tien en deze staat nu op plaats 4.


In Battleship moet een internationale oorlogsvloot van vijf schepen het niet opnemen tegen een andere kleur bootjes (zoals in Zeeslag), maar tegen een door water ingesloten armada van buitenaardse wezens. Dit gaat uiteraard niet zonder 'slag of stoot'.

NieuwsFilm

meest populair