Man of Steel (2013)

Pompeuze maar verfrissende Superman-versie .
play

6,5 details

  • 143 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
143 Min Verenigde Staten

De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt op jonge leeftijd door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd. Op de aarde wordt Kal-El geadopteerd door Jonathan en Martha Kent en neemt daarbij een nieuwe naam aan, Clark Kent. Naarmate Clark ouder wordt, komt hij tot de ontdekking dat hij superkrachten heeft. Wanneer de aarde vervolgens bedreigd wordt door een buitenaards ras, wat later zijn eigen ras blijkt te zijn, besluit Clark om zijn superkrachten te gebruiken om de aarde te beschermen. Om zichzelf en zijn omgeving te beschermen doet hij dit onder een nieuwe identiteit genaamd Superman

Regie
Zack Snyder
Cast
Russell Crowe, Kevin Costner, Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Laurence Fishburne, Michael Shannon, Harry Lennix, Christopher Meloni, Ayelet Zurer, Antje Traue, Richard Schiff, Richard Cetrone, Dylan Sprayberry, Cooper Timberline.
Budget
$ 225.000.000
Opbrengst
$ 662.845.518
Release
14.06.2013
Release NL
20.06.2013
Release DVD
22.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill (Clark Kent/Kal-El), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White), Diane Lane (Martha Kent), Kevin Costner (Jonathan Kent), Russell Crowe (Jor-El), Michael Shannon (Generaal Zod), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Jaar: 2013

Man of Steel vertelt de ontstaansgeschiedenis van Superman. Van de geboorte van Kal-El tot aan het moment dat hij als Clark Kent aan de slag gaat als journalist bij de Daily Planet. Kal-El wordt door zijn ouders naar aarde gestuurd omdat hun eigen planeet Krypton op het punt staat vernietigd te worden. Drie├źndertig jaar later wordt hij gevonden door generaal Zod, die besluit de aarde te willen veranderen in een nieuw Krypton. Maar Clark Kent weigert hem te helpen een nieuw koninkrijk op te bouwen en besluit de mens van zijn ondergang te redden. Een belangrijke gebeurtenis in het leven van Clark Kent, die zal leiden tot de geboorte van een superheld.

Doordat Man of Steel het ontstaan van Superman toont, is de film interessant en begrijpelijk voor iedereen die niet met de comics bekend is. De flashbacks naar de jongere versies van Clark Kent zorgen voor extra binding met het hoofdpersonage. De beide acteurs die de jongere versies van Clark Kent spelen weten de gevoelige snaar te raken. Ze laten de worsteling zien van de jonge Clark Kent die zijn overprikkelde zintuigen en zijn extreme kracht moet leren beheersen.

alle artikelen (155)

Man of Steel Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Had deze nog niet gezien en moet zeggen dat ik het inderdaad een verfrissende aanpak vind. Je kunt n......"

hansbeer

"...Ik vond hem zwaar tegenvallen; het is duidelijk een blockbuster voor de jeugd ofzo, haalt het niet b......"

rebel1984

"...Eindelijk gezien. Had de film lang laten liggen, maar had het niet moeten doen! Want zeer vermakel......"

Man of Steel

acties