Recensie

Man of Steel (2013)

Pompeuze maar verfrissende Superman-versie .

door Yara Plasman om 17:03 in RECENSIES
Man of Steel poster
Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill (Clark Kent/Kal-El), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White), Diane Lane (Martha Kent), Kevin Costner (Jonathan Kent), Russell Crowe (Jor-El), Michael Shannon (Generaal Zod), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Jaar: 2013

Man of Steel vertelt de ontstaansgeschiedenis van Superman. Van de geboorte van Kal-El tot aan het moment dat hij als Clark Kent aan de slag gaat als journalist bij de Daily Planet. Kal-El wordt door zijn ouders naar aarde gestuurd omdat hun eigen planeet Krypton op het punt staat vernietigd te worden. Drieëndertig jaar later wordt hij gevonden door generaal Zod, die besluit de aarde te willen veranderen in een nieuw Krypton. Maar Clark Kent weigert hem te helpen een nieuw koninkrijk op te bouwen en besluit de mens van zijn ondergang te redden. Een belangrijke gebeurtenis in het leven van Clark Kent, die zal leiden tot de geboorte van een superheld.

Doordat Man of Steel het ontstaan van Superman toont, is de film interessant en begrijpelijk voor iedereen die niet met de comics bekend is. De flashbacks naar de jongere versies van Clark Kent zorgen voor extra binding met het hoofdpersonage. De beide acteurs die de jongere versies van Clark Kent spelen weten de gevoelige snaar te raken. Ze laten de worsteling zien van de jonge Clark Kent die zijn overprikkelde zintuigen en zijn extreme kracht moet leren beheersen.

Hoewel de rol van Superman al vaak vertolkt is, is de geliefdste en bekendste vertolking toch wel van Christopher Reeve geweest. Henry Cavill doet hier zowel qua looks als uitstraling zeker niet voor onder. Online circuleren inmiddels al afbeeldingen waarin de grote uiterlijke gelijkenis tussen Cavill en Reeve overduidelijk zichtbaar is. Cavill weet de held zeer bescheiden maar, mede dankzij zijn enorm gespierde torso, toch imponerend neer te zetten. Henry Cavill als de nieuwe Superman is daarom briljant gecast en zal zowel het mannelijk als het vrouwelijk publiek weten te verblijden.

Amy Adams als Lois Lane is daarentegen een stuk minder overtuigend. Haar teksten zijn soms scherp, maar in plaats van een lekker bijdehante, haast venijnige Lois Lane zien we vooral de lieflijke, onschuldige Amy Adams. Ze zingt er nog net niet bij zoals in Enchanted. Haar bijdrage is doodzonde, want de makers hebben de relatie tussen Lois Lane en Clark Kent wel een frisse nieuwe invalshoek weten mee te geven.

Amy Adams is niet het enige gebrek. Man of Steel is vrij chauvinistisch. Superman heeft de missie om de hele wereld te beschermen, maar hem wordt uitsluitend gevraagd of hij de veiligheid van Amerika kan garanderen. Waarop zijn antwoord iets in de trant is van: “Amerikaanser dan ik kun je het niet krijgen”. Verder is de film overdreven in zijn verwoesting en geweld. De gevechten veroorzaken zo’n ravage dat het vallen van doden en gewonden heel aannemelijk is. Dat blijft natuurlijk buiten beeld, maar zoveel nevenschade past niet bij een superheld die elk mensenleven redden wil. De manier waarop mensen door de straten rennen op de vlucht voor neervallende gebouwen, lijkt bijna een stille verwijzing naar 11 september. Het is teleurstellend dat je soms het gevoel hebt eerder naar één van de ‘Expendables’ te kijken dan naar een stripheld.

Man of Steel is uitsluitend in 3D te zien in Nederlandse bioscopen, maar je kunt je afvragen waarom. In het begin is het camerawerk soms wat schokkerig en vooral in 3D is dit nogal misselijkmakend. Daarnaast voegt 3D het merendeel van de film weinig bijzonders toe. Pas tegen het eind wanneer de camera als het ware op Supermans cape geplakt zit en je met hem meevliegt tussen de gebouwen door is het 3D-effect ineens echt spectaculair. Maar om hier nu ruim twee uur voor ongemakkelijk met die 3D-bril op je neus te moeten zitten, is het gewoonweg niet waard. Los daarvan is Man of Steel een verfrissende versie met fijne opzwepende filmmuziek, prima special effects en een fantastische Superman die zeker een vervolg verdient.

146 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DieSoft

Avatar

Valt tegen, had hoger verwacht.. Maar 3,5 ster is nog ruim voldoende

JamesBond

Avatar

3 1/2 maar? Was hier eigenlijk al een beetje bang voor. De verwachtingen waren erg hoog gespannen, dus er was een grote kans dat de film een beetje zou tegenvallen. Toch had ik iets hoger verwacht. Gelukkig wel een ruime voldoende. Er is dus wel ruimte voor verbetering.

Ik ben erg benieuwd Smiley face

FilmMaster

Avatar

Opgelucht.3sterren had ik verwacht,en het zijn er zowat 4.
Ja hier ga ik dus nu zekers heen,ik heb al meer positieve nl reviews gelezen ondertussen.

samsun55

Avatar

Ik had ook een hoger cijfer verwacht, maar snap wel weer de kritiek.

horizon

Avatar

Reacties zijn sowieso erg uiteenlopend;
veronica magazine 5/5
nu.nl 2/5
imdb 8.1 (4/5 dus)
rottentomatoes 56% (2,6/5)
filmtotaal 3,5/5
moviemeter 3,2/5 (15 stemmen pas, dat wel)

Bilbo

Avatar

Toch wel een positieve review. Hier ga ik wel heen T+)

Luthron

Avatar

Sterren, sterren, sterren... Smiley face

Van wat ik heb gehoord is het geen mainstream film en lijkt het veel op een jaren 50 scifi.

Bilbo

Avatar

Luthron "Sterren, sterren, sterren... Smiley face

Van wat ik heb gehoord is het geen mainstream film en lijkt het veel op een jaren 50 scifi."


Zijn de effects zo slecht :P ?

SunChaser

Avatar

Nieuwe Revu gaf er maar 2. Ter vergelijking, Star Trek kreeg er 4

Asperientje

Avatar

ZACK SNYDER VOOR DRAGONBALL Z FILM!!!!!!

FilmMaster

Avatar

Asperientje "ZACK SNYDER VOOR DRAGONBALL Z FILM!!!!!!"

Ja inderdaad,dacht ik ook.

FilmMaster

Avatar

Luthron "Sterren, sterren, sterren... Smiley face

Van wat ik heb gehoord is het geen mainstream film en lijkt het veel op een jaren 50 scifi."

Lol.

Brein8998

Avatar

De recensies van man of steel zijn allemaal heel verschillend, soms heel hoog en soms laag. Filmtotaal daarin tegen zit daar precies tussenin

Expendable

Avatar

Asperientje "ZACK SNYDER VOOR DRAGONBALL Z FILM!!!!!!"


Hahah, ja zou wel leuk zijn inderdaad, want de vorige verfilming was zwaar geflopt.

Maar ik wil er zaterdag ook zeker naar toe, heb superman returns nooit gekeken en ben het ook niet van plan. Dit lijkt mij echt top. En btw Kevin Costner in een bijrolletje te zien in MOS. Laatste tijden is hij meer bezig met tv-series dan films.

aspers

Avatar

Ach die 3,5... Gewoon zelf zien!

FilmTotaal heeft bij mij nogal de reputatie om films, waar iedereen hoge verwachtingen van heeft, opeens heel kritisch te gaan beoordelen. We zullen zien!

KeesjeNL

Avatar

Ach, de muziek blijft te episch voor woorden, wat een krachtige soundtrack:W

RottenBananas

Avatar

Helaas verlopig geen keuze voor 2D als deze al in NL uitkomt.
Hoop dat ze snel met deze onzin gaan kappen of de bezoeker de keuze geven.

http://www.cinemablend.com/new/3D-Or-3D-Buy-Right-Man-Steel-Ticket-38036-p2.html

Remco

Avatar

Echt klote dat je weer alleen in 3D kan gaan. Ik ben daar helemaal klaar mee om een hele film met zo'n klote brilletje op te zitten. Voor iMax betaal ik graag wat meer maar 3D mogen ze van mij mee stoppen want het voegt niks toe behalve irritatie.

Remco

Avatar

Haha zelfde gedachte rond dezelfde tijd ?

Shifty777

Avatar

aspers "Ach die 3,5... Gewoon zelf zien!

FilmTotaal heeft bij mij nogal de reputatie om films, waar iedereen hoge verwachtingen van heeft, opeens heel kritisch te gaan beoordelen. We zullen zien!"


Is ook niets verkeerds aan vind ik. Zijn teveel recensenten die liever met de hype mee gaan als er met een kritisch ook naar te kijken. Verfrissend dat men wel nog kritisch kan zijn hier, al ben ik het er ook niet altijd mee eens uiteraard ;)

RottenBananas

Avatar

Remco "Echt klote dat je weer alleen in 3D kan gaan. Ik ben daar helemaal klaar mee om een hele film met zo'n klote brilletje op te zitten. Voor iMax betaal ik graag wat meer maar 3D mogen ze van mij mee stoppen want het voegt niks toe behalve irritatie."


Yep,
Ga denk ik maar weer eens naar Kinepolis
Super beeld en geluid fijne zitplaatsen, helaas ver weg en relatief duur.
Maar ze hebben 99 van de 100 films ook in 2d draaien.
Ben er idd klaar mee, Star Trek was gewoon slecht in 3D en de trailer voor Thor was meer iets van een atractiepark.
Helaas lijkt NL in de greep van de maatschappijen te zitten

Angelater

Avatar

3.5 lijkt mij perfect; niet overdreven 'meesterwerk'-achtig zoals fanboys het meteen noemen, en ook niet waardeloos zoals de 'haters' erover zitten te mekkeren. Uiteraard; zal het zelf ook wel aanschouwen (IMAX waarschijnlijk), maar ben al blij dat er hier geen schapen aanwezig zijn qua hype of haatneigingen.

KeesjeNL

Avatar

Film Totaal "De gevechten veroorzaken zo’n ravage dat het vallen van doden en gewonden heel aannemelijk is. Dat blijft natuurlijk buiten beeld, maar zoveel nevenschade past niet bij een superheld die elk mensenleven redden wil."
Ik vraag me af of filmtotaal tot dezelfde conclusie gaat komen bij Pacific Rim;).

Mooi geschreven recensie trouwens, begrijp ik dat wanneer de rol van Lois Lane door een ander was gespeeld, deze film meer dan 4 sterren had gehad of waren er meer grote missers? Is general Zod bijvoorbeeld goed neergezet?

movieboy

Avatar

MOS was gewoonweg epic! super! meer zeg ik niet! ga er naar toe!

PRIME

Avatar

Haha, ik durf te wedden dat het cijfer punten heeft moeten inleveren omdat meneer de recensent weer niet tegen Amerika kan. Dat het nou echt zo'n groot punt is voor sommige mensen snap ik echt niet..

PRIME

Avatar

Ik weet trouwens niet of er mensen bekend zijn met de Superman comic, maar daar vernielt 'ie soms ook aardig wat.

Banned

Avatar

Vond em eerlijk gezegd tegenvallen. Vooral de laatste act is zware overkill waar het zelfs niet meer leuk wordt om er naar te kijken. Dit was gewoon nog erger dan transformers. Ik hoef voor een tijd geen explosie meer te zien...
Slecht vond ik em niet maar had hem wel beter verwacht....
Zo zitten er ook een aantal belachelijk momenten in de film waarvan de movie sins zullen smullen. Zo lijken te personages niet te snappen dat de wereld groter is dan alleen maar hun amerika en wie Jenny nu eigenlijk was weet ik ook niet maar dit was echt een tenenkrommend plotlijntje dat harder bengelde dan supermans CG cape. Maar begrijp me niet verkeerd, man of steel heeft ook zn goeie kanten...

Amy Adams weet nog enige geloofwaardigheid te brengen in haar personage en ook Russel Crowe werkt niet op de zenuwen, een wonder na het vermoeiende Les Miserables. Herny Cavil is een perfecte superman, al is zijn acteerspier niet zo goed ontwikkeld als de rest van zijn lichaam. De eerste zinnen tekst die hij uitkraamt zijn nogal lachwekkend al ligt dat ook aan het feit dat sommige dialogen nogal stompzinning overkomen. De shaky cam pakt goed uit en daarmee drukt Snyder een eigen stempel op man of steel. Ook Hans Zimmer zijn soundtrack klinkt nog beter in de film dan op cd.

Die fans van total destruction films zullen hun hard ophalen, maar het einde was letterlijke overkill en je zou haast wensen dat Nolan eens had ingegrepen. Nu lijkt het wel of Snyder op hol was geslagen en niet te stoppen was. Man of steel biedt veel ruimte voor verbetering. En juist daarom op de een of andere manier is het uitkijken naar het vervolg. (hopelijk niet in 3D) Want man of steel is nergens bijzonder in 3D. Ga dit aub in de gewone versie bekijken! 6,5/10

Banned

Avatar

Airbender "@Banned, jammer dat je het vond tegenvallen... ik begrijp dat je het een overkill aan explosies vindt maar dat is wel een Superman film die ik wil zien. Superman verdient geen film als Nolan's Batman want Superman is het tegenovergestelde van Batman. Batman is meer mentaal en Superman is meer fysiek, vind ik. Hoe vond je het verhaal/scenario? Als je dat goed vindt en het vergelijkt met Transformers, ga ik zeer tevreden raken denk ik."


Ik vergelijk het verhaal niet met transformers, ik heb het enkel over de actie scenes die op den duur zodaning overdreven waren dat ik me al snel afvroeg of dit wel allemaal nodig was ? Volgens mij was een gevecht tussen Zod en Superman al indrukwekkend genoeg...

Wat het verhaal betreft, nuja echt origineel is het niet maar verwacht ook geen typisch lange origin story, de film is opgedeeld in flashbacks (eerste deel). Deze zijn wel de sterkste van de film. Ook goed is dat dingen als die onnozele S op het superman pak een logische verklaring krijgen alsook hoe het komt dat Superman 1 welbekende zwakke plek heeft. Als ik een hoogtepunt moest kiezen in Man of Steel ? De eerste keer wanneer Superman zijnnpak aanheeft... Een sterk staaltje bombastische hollywoodkunst!

Superman moet inderdaad geen batman sfeer hebben! Zeker niet. Het is een ander personage dat een andere stijl van film nodig heeft om memorabel te zijn. en daar is Snyder is zeker in geslaagd maar alleen gaat de film gebukt onder soms echt onlogische en stomme momenten. Je zal wel begrijpen wat ik bedoel.

Wel grappig nu je over Lex Luther begint, het einde van Man of Steel zou perfect kunnen aansluiten op Superman Returns....

Banned

Avatar

Airbender "Ik bedoelde ook de actiescenes van Transformers, niet het verhaal. :9 Ik wilde alleen weten of je het verhaal van MoS goed vond en zo ja, het mij een hele goede film lijkt als het een goed verhaal heeft + de actiescenes van Transformers."


Laat ons zeggen dat het personage superman interessanter is dan het eigenlijke verhaal dat nergens verassingen in petto heeft. Behalve dan die vreemde brullende dinosaurus aan het begin van de film... Wat was me dat zeg!

Ben het trouwens niet eens met de recensie over Amy adams, vond haar de beste van de cast terwijl Henry Cavill, het spijt me om te zeggen niet goed acteerde. Gelukkig waren zijn looks wel 100% overtuigend en dat doet al half het werk natuurlijk.

Als je transformers actie wil zal je die krijgen ook. Waar we 2 jaar geleden nog wow zeiden omdat in transformers 3 een gebouw op spectaculaire wijze omver viel zul je hier honderen gebouwen zien instorten + shots van mensen 100 meter verder van die gebouwen wat zielig staan te kijken. ;)

bobocad

Avatar

Opvallend. Het lijkt alsof Michael Shannon hier wordt genegeerd. Weliswaar is Benedict Cumberbatch 1 van de beste badguys van 2013. Maar hoe doet Michael Shannon het in zijn Zod rol?

michaelbay

Avatar

Echt bizar,

op deze site noemen ze superman goed en lois slecht en op nu zeggen ze het precies andersom haha.
vertrouw nooit een recensie!

tk1989

Avatar

Zojuist in de nachtvoorstelling gezien en was toch verrast over de bruutheid die Snyder in de film heft gekregen. Bovendien liken het wel drie losse films; een hard-core science fiction, drama en uiteindelijk een zeer stevige actiefilm. Zoals verwacht een visueel pareltje en de muziek is fenomenaal. De acteerprestaties zijn grotendeels prima. Crowe, Adams en Fishburne hebben niet zo veel bijzonders te doen, terwijl Spacey positief opvalt. Zod was in mijn ogen niet echt een memorabele villain, ze proberen hem wat diepgang te geven, maar Shannon speelt (in mijn optiek) wat op de automatische piloot. Niets mis mee voor deze film trouwens. De enige echte acteertegenvaller was voor mij eigenlijk een niet geheel onbelangrijk persoon; Cavill. Hij heeft de uitstraling, maar komt tekort voor de diepgravende momenten. Heb me echter geen seconde verveeld en wat de bovenstaande comments al zeggen; als er ooit een Dragonball Z-film bij moet komen, laat Zack Snyder deze dan in hemelsnaam maken; wat een bizarre finale!

Carnage

Avatar

@ michaelbay een recensie is in mijn ogen iemand anders zijn mening + smaak dus je kan een recensie heus wel vertrouwen maar het is lastig omdat het toch iemand ze voorkeur heeft of niet.

hoe michael shannon het deed in Man of Steel, hij heeft wel beter gekund maar hij heeft hem erg mooi neergezet.
Dit is mij mening iemand anders kan weer iets anders vinden, ik vond het zoiezo een toppie hier en daar wat anders dan ik het ken.

Brein8998

Avatar

bobocad "Opvallend. Het lijkt alsof Michael Shannon hier wordt genegeerd. Weliswaar is Benedict Cumberbatch 1 van de beste badguys van 2013. Maar hoe doet Michael Shannon het in zijn Zod rol?"

Indd Cumberbatch in star trek was echt gewoon fantastisch, hij was bijna net zo'n goeie schurk als the joker

adofmirosch

Avatar

Vorig jaar was het the avengers vs batman en dit jaar?
Superman vs ironman3?

PKP

Avatar

adofmirosch "Vorig jaar was het the avengers vs batman en dit jaar?
Superman vs ironman3?"

Superman VS Thor lijkt me wat realistischer qua 'krachten'.

Ik ga 'm vanavond kijken. Ben benieuwd. Alhoewel ik mijn verwachtingen misschien iets te hoog heb..

FilmMaster

Avatar

In de recensie hier wordt gescreven,dat ze het jammer vinden dat lois te lief overkomt.
Nou dat maakt mij niet uit,ze hoeven niet allemaal zo streng te zijn vind ik.

Banned

Avatar

FilmMaster "In de recensie hier wordt gescreven,dat ze het jammer vinden dat lois te lief overkomt.
Nou dat maakt mij niet uit,ze hoeven niet allemaal zo streng te zijn vind ik."


Snap dat eigenlijk niet. Vond haar redelijk stoer eigenlijk. Stukken beter dan die trut uit Superman Returns.

benjamin

Avatar

Lol, ga je rustig zitten om Man Of Steel te bekijken. Begint je voorprogramma met de drie minuten durende trailer van Man Of Steel. Beetje bizar, maar als ik zo de reacties op de 3D lees, wil ik Kinepolis dat flatertje wel vergeven. Heb in ieder geval het brilletje niet gemist.

Maar goed, de film zelf vond ik op zich een prima film, maar niet het meesterwerk waar velen op gehoopt hadden. Je hebt wel enkele zeer sterke scènes in de film (vooral in het tweede half uur) en de structuur met flashbacks zit goed in elkaar.

Cavill is misschien niet de beste acteur, maar hé, dat was Reeve ook nooit. De looks heeft hij wel in ieder geval en echt storend was z'n acteerwerk nooit. Amy Adams is een betere actrice en zette een fijne Lois Lane (ben ik niet echt van mening dat ze zoveel stouter moest) neer.

Het einde van de film is dan weer Snyders ultieme poging om de uitdrukking "less is more" te ontkrachten. Gedaan met de subtiliteit of het drama: wanneer Zod en co op aarde arriveren, is het tijd voor actie en vernieling. Haast elk gebouw moet eraan geloven en ik ben vrij zeker dat Snyder geen kans om iets te doen ontploffen heeft overgeslagen. Spektakel in overvloed dus, maar het moet gezegd, ik heb me er nog vrij goed mee kunnen vermaken. Alleen Lois uit een vliegtuig laten vallen was een beetje flauw en overbodig - alsof niet iedereen weet dat ze geen enkel gevaar loopt.

Michael Shannon doet het goed als Zod, maar de rol heeft niet al te veel om het lijf en had ook door een minder getalenteerde acteur neergezet kunnen worden. De meest memorabele schurk van 2013 wordt tot op heden is nog steeds Cumberbatch in Star Trek (en de kans is groot dat alleen hijzelf daar nog verandering in kan brengen).

Klein minpunt in mijn ogen was het idee dat Russell Crowe een zeer grote rol moest krijgen. Niks tegen Crowe: altijd al een goede acteur geweest en hij doet wat hij moet doen, maar de vader van Superman had niet zo veel screentime mogen krijgen. De proloog is net iets te lang en daarna kwam hij ook als dode te veel in beeld, moest dat laatste gesprek met Zod nu echt?

Al bij al is Man Of Steel de film die iedereen hier toch gezien zal hebben en zeker een vermakelijke en aangename zomerblockbuster. Maar het langverwachte meesterwerk is uitgebleven.

Gjoene

Avatar

Ik heb de film in de VS gekeken.
Het verhaal van de zoektoch van Clark Kent naar zijn afkomst was toch een beetje vaag, ik vermoed dat er scenes zijn weg gelaten. Hopelijk zien we die nog terug op een extended edition.

De relatie tussen Lois en Clark was zeer goed. Je voelde gewoon de aantrekkingskract tussen die twee. Wel jammer dat Lois weer geforceerd betrokken was bij bepaalde gebeurtenissen. Beetje cliche allemaal.

Desondanks heb ik echt genoten van de film. De soundtrack is echt geweldig en idd beter in de film dan op cd. Zod is een fantastische badass, maar Faora mag er ook wezen (ook qua looks Smiley face)

CGI en soundeffects ook helemaal top. Actiescenes zijn zeer geslaagd.

Ik geef de film een 4/5

Yara

Avatar

PRIME "Haha, ik durf te wedden dat het cijfer punten heeft moeten inleveren omdat meneer de recensent weer niet tegen Amerika kan. Dat het nou echt zo'n groot punt is voor sommige mensen snap ik echt niet.."


Nee hoor het was gewoon een van de punten van kritiek. Wat mij betreft hoeft dat gewoon niet zo. Amy Adams en de overkill aan destructie tegen het eind hebben de punten doen inleveren.

En het is overigens mevrouw de recensent, maar gewoon Yara mag ook hoor Smiley face

Yara

Avatar

KeesjeNL "Ik vraag me af of filmtotaal tot dezelfde conclusie gaat komen bij Pacific Rim;).

Mooi geschreven recensie trouwens, begrijp ik dat wanneer de rol van Lois Lane door een ander was gespeeld, deze film meer dan 4 sterren had gehad of waren er meer grote missers? Is general Zod bijvoorbeeld goed neergezet?"


Dank voor het compliment Smiley face

Om je vragen te beantwoorden:
*Voornamelijk Amy Adams en de overkill aan destructie hebben de punten doen inleveren.
*Generaal Zod is eigenlijk vrij onopvallend in het grote geheel. Het is geen extreem slechte schurk met hele typische trekjes zoals bijvoorbeeld The Joker is in The Dark Knight. Michael Shannon maakt niet echt indruk, maar heel slecht neergezet kan ik het ook niet noemen.

I_am_Batman

Avatar

Ik moest in het begin en aan het einde wennen aan de nieuw kijk op de relatie tussen Lois Lane en Kal-El/Clark Kent/Superman, i.p.v dat Lois achter de indentiteit van Clark komt en daarvoor al voor de Daily Planet heeft gewerkt. En aan de flash backs.

De chemie tussen de twee hoofdpersonen vond ik zelf goed, Lois heeft uiteraard een zwak voor Kal-El, die rol was voor Amy makkelijk weggelegd aangezien ze ook voor Henry een zwak heeft. En de momenten met Amy bij de Planet is zoals Lois dient te zijn.

Henry heeft zich aardig uitgeleefd en zeker qua lichaamsbouw. Wat is die vent groot haha. Ik vind hem een goeie Superman, heel goed gecast. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua acteertalent.

De actie is overweldigend maar dat is hoe een Superman film dient te zijn. Wat iemand al eerder zei, Superman is fysiek ! Shannon en vooral Antje Traue waren lekker bezig. Ik probeer toch positief te blijven over Shannon en zeker na Boardwalk Empire had ik van Zod toch iets meer verwacht. Het was zeker niet slecht! Terence Stamp was toendertijd toch iets nadrukkelijker aanweizg maar dat mag ik niet met elkaar vergelijken.

De muziek van Zimmer paste perfect bij deze film, net zoals de Batman films.

De vrachtwagens van LexCorp kwamen aardig duidelijk in beeld.

De beide ouders, op Krypton en aarde, waren goed gecast. Meer zeg ik er niet over want dan moeten jullie er zelf maar heen gaan. Ik ga zaterdag weer!

En de humor vond ik toch wel redelijk aanwezig!

Maar wat het meeste irritante was van de film, was niet de film zelf maar de bioscoop. Voor de 2e in 3x ging weer dat brandalarm af. Daar komen de mensen niet voor naar de Spuimarkt in Den Haag. Ik ga voortaan of naar Delft (alleen 3D) of naar het Schouwburgplein, Rotterdam (IMAX 3D).

Van de film heb ik zitten genieten!
van de sterren geef ik een 4,5/5

Stefanjc

Avatar

Airbender "Ik las net dit op IMDb, een idee over de sequel: "It could be about LEX LUTHER cleaning up, and rebuilding the city and running for president of the US becoming the future LEADER of america. He will paint SUPERMAN as dangerous alien and will call himself the MAN OF TOMORROW in his political slogan."

Dit is IMO een HEEL goed idee! Zo lossen ze het stad vernielen gedoe goed op en kan Lex Luthor een echte dreiging zijn voor Superman."


"It could be about LEX LUTHER cleaning up"...als je de man z'n naam al niet eens kan spellen....

Ik kan er kort over zijn, ik vond het een waardeloze film.
Noem me ouderwets maar dat hele 3D gedoe hoeft van mij niet zo.
Ook vond ik de film veel te gewelddadig voor een Superman film.

Als mensen die nu naar deze film gaan nog niet weten ondertussen waar hij vandaan komt dan heb je toch op n onbewoond eiland geleeft de laatste 60 jaar. Dus dat hele gedoe over waar hij vandaan komt enz had van mij weg gelaten mogen worden.

De enige Superman die mij na Reeve nog kon bekoren was die van Lois & Clark.
Ook Superman returns kon mij niet boeien, maar die zag er tenminste nog uit als Superman.
Het heerschap uit Man of steel lijkt meer op een product van een liefdesverhouding tussen een vorige Superman en Aquaman's zus.

Lachwekkende dialogen, stompzinnigere actie als Transformers (en gewoonlijk hou ik van dit soort films). Bah.

Ik wil Superman, een held, een kerel, geen steroid freak.

I_am_Batman

Avatar

Airbender "Ik las net dit op IMDb, een idee over de sequel: "It could be about LEX LUTHER cleaning up, and rebuilding the city and running for president of the US becoming the future LEADER of america. He will paint SUPERMAN as dangerous alien and will call himself the MAN OF TOMORROW in his political slogan."

Dit is IMO een HEEL goed idee! Zo lossen ze het stad vernielen gedoe goed op en kan Lex Luthor een echte dreiging zijn voor Superman."


Superman/Batman: Public Enemies (2009) ;)

afbeelding

Banned

Avatar

Nu ik er zo over nadenk... het begin van Man of Steel lijkt toch wel op dat van dreamworks's Megamind...

XploZiV

Avatar

Ik heb'm gisteren gezien en ik vond'm echt geweldig! Ik was best tevreden. Heel veel actie en dat mocht wel vergeleken met het super romantische Superman Returns.

Wat ik me nu wel afvroeg, kan het zijn dat tijdens de scene waar Superman die zwaartekrachtmachine probeert te stoppen, en dus in die laserstraal probeert omhoog te vliegen, zijn gezicht even geCGI'd werd naar dit van Chris Reeves? Ik dacht echt dat hem even zag. Ik vond het alleszins een leuk eerbetoon indien dat zo was!

Serafijn

Avatar

Qua karakters staat deze recensie haaks op die van nu.nl. Daar vonden ze juist Superman zielloos en Lois Lane het enige pluspuntje! :D

bobocad

Avatar

No offense naar Yara Plasman. Maar wij mannen kijken nou eenmaal anders naar Amy Adams toe. ;)

benjamin

Avatar

Banned "Nu ik er zo over nadenk... het begin van Man of Steel lijkt toch wel op dat van dreamworks's Megamind..."


Dat komt omdat dat begin van Megamind wellicht een kleine parodie was op Superman...

Gigan72

Avatar

Ik heb op een aantal sites zitten kijken wat men er van vindt.

Een hoop Superman fans kosten deze film uit ze vinden het echt niets.
( nou weet ik dat fans zeurpieten zijn van hiet tot tokyo en dat het nooit goed is )
Op Imdb vraagt iemand zich af of Zack Snyder de nieuwe Michael Bay is geworden.
En een ander noem het Michael Bay,s Superman.

Zelf kan ik er nog geen oordeel over hebben ik zie hem wel een x als die uit is op dvd/blu-ray.

Bluemeister

Avatar

Ik las net een recensie in de Spits, die gaf het maar 2 van de 5 sterren. Die recensie sloeg er werkelijk nergens op! De film werd daar helemaal afgekraakt, wat een onzin was dat zeg! Ik snap nu waarom de Spits een gratis krant is!

Angelater

Avatar

XploZiV "
Wat ik me nu wel afvroeg, kan het zijn dat tijdens de scene waar Superman die zwaartekrachtmachine probeert te stoppen, en dus in die laserstraal probeert omhoog te vliegen, zijn gezicht even geCGI'd werd naar dit van Chris Reeves? Ik dacht echt dat hem even zag. Ik vond het alleszins een leuk eerbetoon indien dat zo was!"


Ha! Leuk dat iemand het zegt; ik had hetzelfde ook gehallucineerd. Dus of het een illusie was? Blij dat ik niet de enige was.

Vond de film 'oké', niet geweldig en ook niet waardeloos. Een stevige 6,5/10 van mij, omdat ik sommige dialogen/teksten slecht en misplaatst vond overkomen. De christelijke toon - die overigens niet al te vaak naar voren komt - is meestal erg 'aanwezig' en tenenkrommend. Ook was het einde misschien iets te overdreven; kreeg het gevoel dat ze het te 'cool' probeerden te maken. Daarentegen wel leuk dat ze zoveel van de trailer hebben weten te verstoppen.

Brein8998

Avatar

Banned "Nu ik er zo over nadenk... het begin van Man of Steel lijkt toch wel op dat van dreamworks's Megamind..."

Nee hahaha het begin van megamind is een soort parodie op superman

Brein8998

Avatar

Bluemeister "Ik las net een recensie in de Spits, die gaf het maar 2 van de 5 sterren. Die recensie sloeg er werkelijk nergens op! De film werd daar helemaal afgekraakt, wat een onzin was dat zeg! Ik snap nu waarom de Spits een gratis krant is!"

De veronica magazine gaf hem 5 van de 5 sterren

Vleeshaak

Avatar

Brein8998 "De veronica magazine gaf hem 5 van de 5 sterren"


Recensies van Veronica Magazine zijn net zo geloofwaardig als die van mijn 2 jarige nichtje.

Decepticon

Avatar

Waarom staat de recensie nu ineens bovenaan de homepage geplaatst? Krijgt FT geld van WB om de film te promoten ofzo.

Decepticon

Avatar

Vleeshaak "Recensies van Veronica Magazine zijn net zo geloofwaardig als die van mijn 2 jarige nichtje."
Das nie waar, niet altijd. De laatste tijd heb ik het idee, dat ze een film steeds meer beoordelen vanuit het oogpunt van de de doorsnee filmliefhebber. Er word ook steeds minder diep uitgelegd van hoe of wat. En dat vind ik wel een goed iets. Ik was het eerder veel vaker niet eens met de rcensenten van Veronica. Veel korte samenvattingen bij het filmoverzicht, ben ik ook altijd lang niet mee eens.

Vleeshaak

Avatar

Dus ze zijn nu nog oppervlakkig en nietszeggender dar voorheen? Ik wist niet dat dat mogelijk was.

Decepticon

Avatar

Vleeshaak "Dus ze zijn nu nog oppervlakkig en nietszeggender dar voorheen? Ik wist niet dat dat mogelijk was."
Jep, idd.
Eerder kon je ze nog afvallen over bepaalde aspecten, nu niet meer. :E

Frietgezicht

Avatar

Decepticon "Waarom staat de recensie nu ineens bovenaan de homepage geplaatst? Krijgt FT geld van WB om de film te promoten ofzo."


Ja idd,dacht nog iemand heeft hem bekeken en nieuwe recensie geschreven maar is dezelfde dus raar ja. Promotie of te weinig nieuws vandaag i guess,beetje opvulling.
Kunnen ze beter het artikel over James Gandolfini bovenaan laten staan een dagje om te eren soort van dan een recensie erboven proppen.

Vleeshaak

Avatar

Of misschien hebben ze hem zo hoog geplaatst omdat het een heel populair onderwerp is? Het aantal reacties zegt wel wat denk ik.

Robintje

Avatar

Vleeshaak "Of misschien hebben ze hem zo hoog geplaatst omdat het een heel populair onderwerp is? Het aantal reacties zegt wel wat denk ik."


Denk het niet, kan me herinneren dat meen ik bij een TF3 artikel ook iets tegen, of zelfs over de 100 reacties had gekregen.. ben er niet helemaal zeker van trouwens !

Tako

Avatar

Decepticon "Waarom staat de recensie nu ineens bovenaan de homepage geplaatst? Krijgt FT geld van WB om de film te promoten ofzo."

Was het maar waar...

We vonden dat de recensie te hard zakte door al het nieuws vandaag en daarom deze weer even naar boven geplaatst.

KeesjeNL

Avatar

Yara "Dank voor het compliment Smiley face

Om je vragen te beantwoorden:
*Voornamelijk Amy Adams en de overkill aan destructie hebben de punten doen inleveren.
*Generaal Zod is eigenlijk vrij onopvallend in het grote geheel. Het is geen extreem slechte schurk met hele typische trekjes zoals bijvoorbeeld The Joker is in The Dark Knight. Michael Shannon maakt niet echt indruk, maar heel slecht neergezet kan ik het ook niet noemen."
En nog bedankt voor de uitleg. Vandaag trouwens de recensie in het AD gelezen, viel behoorlijk tegen (2 sterren als ik het goed heb met dezelfde pijnpunten als die in jou recensie, Yara) volgens Ab Zagt.

Bane1

Avatar

Wauw ik ben totaal niet mee eens met sommige mensen hier. IK vond deze film helemaal geweldig. Ik ga zo straks in een klein hoekje huilen uit blijdschap. Soundtrack geweldig, special effects geweldig, 3D effect helemaal geweldig(Vooral op Imax). Alles wat ik hoopte voor deze film is er gewoon. Ik was bang nadat ik zag op rotten tomatoes een 56 percentage voor deze film. Maar toen las ik via een reactie van iemand dat Superman Returns een 75% heeft. Van dat moment neem ik Rotten niet meer serieus.

Ga deze film kijken als je het kan. Dit film is gewoon realistisch. Geen Marvel/Disney dingen waarbij niemand dood gaat.
Voor mij 5 sterren.

benjamin

Avatar

Bane1 "Van dat moment neem ik Rotten niet meer serieus. "


Rotten maakt geen reviews, ze verzamelen ze alleen maar.

PRIME

Avatar

Ik heb hem net gezien, en wat een bagger recensie, zeg. Heb je wel op zitten letten?

Die zogenaamde zin om Amerika te redden is in feite een vraag hoe de Amerikaanse overheid ervan verzekerd is dat Superman zich niet tegen Amerika keert (een logische vraag aangezien hij AMERIKAAN is) waarop hij simpelweg antwoord: ''I grew up in Kansas, i can't be more american!'' Wat helemaal niets te maken heeft met pro-amerika of whatsoever maar Kansas is gewoon puur Amerika.

Daarnaast komt echt nergens naar voren dat Superman regels heeft zoals Batman. Superman probeert inderdaad de mensheid te redden, maar laat nergens doorschemeren dat hij elke ziel MOET sparen, zoals Batman dat had.

Om Zod nou onopvallend te noemen? Ha ha...

En de vernieling is te veel? Hoe zou je dan een gevecht tussen twee praktisch goden zien? Brei wedstrijd?Laat je niet misleiden door deze slechte review, iedereen die van comics houdt of een goeie actiefilm is echt aan het juiste adres.

PRIME

Avatar

Stefanjc ""It could be about LEX LUTHER cleaning up"...als je de man z'n naam al niet eens kan spellen....

Ik kan er kort over zijn, ik vond het een waardeloze film.
Noem me ouderwets maar dat hele 3D gedoe hoeft van mij niet zo.
Ook vond ik de film veel te gewelddadig voor een Superman film.

Als mensen die nu naar deze film gaan nog niet weten ondertussen waar hij vandaan komt dan heb je toch op n onbewoond eiland geleeft de laatste 60 jaar. Dus dat hele gedoe over waar hij vandaan komt enz had van mij weg gelaten mogen worden.
"


Wow. Sorry als niet iedereen weet waar Superman vandaan komt, man. Ik was te druk bezig met andere dingen in het leven. Maar gelukkig luistert Hollywood niet naar je, gelukje voor mij.

En te gewelddadig? Laat mij ook eens jouw mening horen over hoe dit gemaakt had moeten worden, aangezien je kennelijk zo'n expert bent?

horizon

Avatar

Tako "Was het maar waar...

We vonden dat de recensie te hard zakte door al het nieuws vandaag en daarom deze weer even naar boven geplaatst."

Dat is niet eerlijk tov de andere recensies.

PKP

Avatar

PRIME "Ik heb hem net gezien, en wat een bagger recensie, zeg. Heb je wel op zitten letten?

Die zogenaamde zin om Amerika te redden is in feite een vraag hoe de Amerikaanse overheid ervan verzekerd is dat Superman zich niet tegen Amerika keert (een logische vraag aangezien hij AMERIKAAN is) waarop hij simpelweg antwoord: ''I grew up in Kansas, i can't be more american!'' Wat helemaal niets te maken heeft met pro-amerika of whatsoever maar Kansas is gewoon puur Amerika.

Daarnaast komt echt nergens naar voren dat Superman regels heeft zoals Batman. Superman probeert inderdaad de mensheid te redden, maar laat nergens doorschemeren dat hij elke ziel MOET sparen, zoals Batman dat had.

Om Zod nou onopvallend te noemen? Ha ha...

En de vernieling is te veel? Hoe zou je dan een gevecht tussen twee praktisch goden zien? Brei wedstrijd?Laat je niet misleiden door deze slechte review, iedereen die van comics houdt of een goeie actiefilm is echt aan het juiste adres."

Dit dus.

Gister gezien en ben het ook niet eens met de recensie.

Met betrekking tot het dikgedrukt stukje: In de film had hij deze code inderdaad niet echt, maar dit schijnt te zijn veranderd nadat hij Zod zijn nek brak.

Ik vond het een leuke film, ondanks dat 'ie redelijk lang duurde en de blaas het lastig begon te vinden. Smiley face
Af en toe waren de gevechten wat chaotisch (vooral in het begin), maar dat mocht de pret niet drukken.

Een 8/10.

PKP

Avatar

Airbender "@ de mensen die niet tevreden zijn met General Zod, wat vonden jullie van Faora? Ik lees veel berichten op IMDb dat zij de show steelt als schurk ipv Zod."

Niet echt, vond 'r gewoon een leuke bijrol hebben. Zod was af en toe een beetje over-the-top, maar niet slecht.

Banned

Avatar

PKP "Niet echt, vond 'r gewoon een leuke bijrol hebben. Zod was af en toe een beetje over-the-top, maar niet slecht."


Inderdaad een leuke bijrol die Zod goed aanvult want eigenlijk komt die kerel er mar bekaaid vanaf.

Spijker2

Avatar

Airbender "Cijfer op RT is een 6.2 ;)

Om eerlijk te zijn ben ik nooit een fan geweest van Superman, wil deze film dolgraag zien alleen omdat ik een mega Snyder fan ben. Kan het Snyder lukken om mij een Superman fan te maken? Daar kom ik dit weekend achter!"


Horizon heeft juist alles voor de duidelijkheid verhoudingsgewijs teruggerekend naar 5 sterren, vandaar de 2,5 Smiley face Voor de rest heb ik hetzelfde idee als jou bij deze film. Denk wel dat ik dit de beste ooit ga vinden!

benjamin

Avatar

PRIME "Ik heb hem net gezien, en wat een bagger recensie, zeg. Heb je wel op zitten letten?

Laat je niet misleiden door deze slechte review, iedereen die van comics houdt of een goeie actiefilm is echt aan het juiste adres."


Voor alle duidelijkheid, ik vond Man Of Steel ook wel een goede film. Maar waar komt toch die trend vandaan om altijd als je het niet eens bent, dit soort reacties te posten? Deze recensie is toch (zoals elke recensie) een mening. Waarom is de mening van iemand die het niet eens is met jou plots bagger of slecht? Je moet mensen toch niet haast aanvallen omdat ze een andere mening hebben of proberen alles wat zij vinden in het belachelijke te trekken (zoals met die breiwedstrijd)...

B@chelor

Avatar

Wat een vette film. De opening op Krypton met Jor-El vond ik heel erg gaaf gedaan. De actiescenes waren echt dik in orde; sommige visual FX was heel goed gedaan, bijvoorbeeld het moment in het eindgevecht met Zod dat Superman vanaf zijn buik omhoog gaat en in de lucht hangt.. Shannon als Zod was heerlijk over-de-top en Faora was ook leuk. Costner en Crowe waren super. Lios vond ik maar meh...

Bij een 2e viewing (ja, gisteren 2x gezien) vond ik het middenstuk best saai. na het moment dat hij Superman wordt en vliegt tot het moment dat hij en Lios aan boord gaan van black zero., daarna was het smullen geblazen.

En dat camerawerk was bedroevend. Elke minuut is er zo'n rare zoom op iets en van die rare close-ups. En die shaky cam was behoorlijk irritant. Niet dat ik misselijk werd, maar gewoon vervelend. 3D wa nutteloos.

Muziek van Zimmer vond ik geweldig. Ik ga gauw de soundtrack halen!

Ik kan de film geen 10 geven (wat ik al gedaan had voordat ik de film had gezien....haha), maar ik geef 'm een 8,5. En Henry Cavill is gewoon Superman. Op naar een vervolg!

PKP

Avatar

benjamin "Voor alle duidelijkheid, ik vond Man Of Steel ook wel een goede film. Maar waar komt toch die trend vandaan om altijd als je het niet eens bent, dit soort reacties te posten? Deze recensie is toch (zoals elke recensie) een mening. Waarom is de mening van iemand die het niet eens is met jou plots bagger of slecht? Je moet mensen toch niet haast aanvallen omdat ze een andere mening hebben of proberen alles wat zij vinden in het belachelijke te trekken (zoals met die breiwedstrijd)..."

Als er onjuiste feiten worden gepresenteerd en op basis daarvan die mening wordt gevormd, mag je daar best wat over zeggen, VIND IK. Smiley face

Misschien wat minder 'krachtige' woorden, vooruit.

PRIME

Avatar

benjamin "Voor alle duidelijkheid, ik vond Man Of Steel ook wel een goede film. Maar waar komt toch die trend vandaan om altijd als je het niet eens bent, dit soort reacties te posten? Deze recensie is toch (zoals elke recensie) een mening. Waarom is de mening van iemand die het niet eens is met jou plots bagger of slecht? Je moet mensen toch niet haast aanvallen omdat ze een andere mening hebben of proberen alles wat zij vinden in het belachelijke te trekken (zoals met die breiwedstrijd)..."


Is dat niet de bedoeling van een forum?

En deze recensie is slecht, omdat, zoals ik al aangaf, de recensent een verkeerd beeld geeft van het verhaal, bijvoorbeeld met die quote over Amerika of Zod 'onopvallend' te noemen.

En geinig dat je zo'n comment maakt over mensen aanvallen, ben je de Transformers posts vergeten? :P

PKP

Avatar

B@chelor "
En dat camerawerk was bedroevend. Elke minuut is er zo'n rare zoom op iets en van die rare close-ups. En die shaky cam was behoorlijk irritant. Niet dat ik misselijk werd, maar gewoon vervelend. 3D wa nutteloos.
"

Dit is een klacht die ik bij meer films van de laatste tijd heb. Dat hele schudden met die camera.. Ziet er niet uit en maakt het maar verwarrend. Voor mij dan.

Ook in deze film zaten een aantal van die momenten. Zal wel met een reden gedaan worden, maar toch.

PRIME

Avatar

PKP "Dit is een klacht die ik bij meer films van de laatste tijd heb. Dat hele schudden met die camera.. Ziet er niet uit en maakt het maar verwarrend. Voor mij dan.

Ook in deze film zaten een aantal van die momenten. Zal wel met een reden gedaan worden, maar toch."


Die zoom hebben we te danken aan JJ Abrams. Die begon er in Star Trek het eerst mee.

PKP

Avatar

PRIME "Die zoom hebben we te danken aan JJ Abrams. Die begon er in Star Trek het eerst mee."

Nu je het zegt.. Bij de laatste Star Trek had ik daar ook problemen mee ja.

Asperientje

Avatar

Erg goede film. Iedereen klapte ook aan het einde van de film. Ik schreeuwde 'dragonball Z' aan het einde. Soms had ik ook het gevoel dat ik daar naar keek en dat is absoluut geen kritiek wanneer Superman en Zod op elkaar afvliegen en tegen elkaar aan botsen en er een krater ontstaat

Special Effects waren goed. De introductie op Krypton duurde mij iets te lang ze konden die tijd beter gebruiken aan Superman en Lois, want ineens waren ze verliefd op elkaar (kritiek punt #1). Dat Superman gaat huilen wanneer hij Zod dood maakte was lastig om te zien, omdat waarschijnlijk veel mensen doodgingen in de gebouwen (kritiek punt #2). Ook elke keer als Superman iemand redde gingen er drie voor in de plaats dood (kritiekpunt #2.5)

Ik had liever dat we Clark van jong tot oud meemaakten in plaats van flashbacks. Ik leefde niet echt mee.

Alsnog vette film. Ik ga er sowieso nog een keer heen. De gevechten waren vet en de muziek was heerlijk. Heb toch wel vaak gelachen dus dat er geen humor in zit vond ik wel meevallen. Supes perfect gecast. De bijrollen waren briljant. moest wel een traantje wegpinken toen Jonathan Kent dood ging

8/10

B@chelor

Avatar

PRIME "Die zoom hebben we te danken aan JJ Abrams. Die begon er in Star Trek het eerst mee."
Ook veel lens flares in MoS....haha.

benjamin

Avatar

PRIME "Is dat niet de bedoeling van een forum? "


Dit is niet per se op jou bedoeld hoor. Maar je krijgt vaak wel van die reacties over hoe slecht recensies zijn, gewoon omdat mensen het niet eens zijn. Recensies zijn meningen en zijn dus niet echt fout.

PRIME "En deze recensie is slecht, omdat, zoals ik al aangaf, de recensent een verkeerd beeld geeft van het verhaal, bijvoorbeeld met die quote over Amerika of Zod 'onopvallend' te noemen. "


Wel, om eerlijk te zijn, ik vond Zod niet zo opvallend. Faora deed haast alle actie. Dus ik zie niet in waarom dat zo fout zou zijn...

En dat Amerikaans: wel, het kost de film geen sterren blijkbaar, maar er werd wel iets harder mee gelachen woensdagavond dan volgens mij de bedoeling was...

Dus ik vind nu niet dat die zaken per definitie onjuist zijn...

PRIME

Avatar

benjamin "Wel, om eerlijk te zijn, ik vond Zod niet zo opvallend. Faora deed haast alle actie. Dus ik zie niet in waarom dat zo fout zou zijn...

En dat Amerikaans: wel, het kost de film geen sterren blijkbaar, maar er werd wel iets harder mee gelachen woensdagavond dan volgens mij de bedoeling was...

Dus ik vind nu niet dat die zaken per definitie onjuist zijn..."


Zod ging toch ook wel aardig los, hoor.

Het gaat me ook niet zo om de sterren, meeste films die hier klote rating krijgen vind ik geweldig en andersom, maar ik kan niet goed tegen sommige argumenten (pro-amerikaans is er eentje van) en als je dan ook nog de woorden verdraaid om het te verdikken dan zeg ik daar gewoon wat van.

Maar ja, meningen each his own natuurlijk over de rest van de film. Ik heb gelukkig genoten en prijs mezelf gelukkig dat ik van dit soort films kan genieten. ^^

bobocad

Avatar

PRIME "Die zoom hebben we te danken aan JJ Abrams. Die begon er in Star Trek het eerst mee."
Nee hoor. Dat was al bij Battlestar Galactica al het geval. :P

5ieb

Avatar

Man of Emotions.... Smiley face

Erg goede, vermakelijke en terugkerende superhelden film!!!

Banned

Avatar

Weet wat ik zo belachelijk vond in de film :
Die tornado scène was een zodanige samenloop van onnozele toevalligheden dat m'n tenen er spontaan van begonnen te krullen. Waardoor het emotionele aspect van de scène compleet in het water viel. Komaan zèg wie vergeet er nu een hond ? En daarbij als een hond bang is loopt ie zowiezo achter z'n baasje aan. Dan blijft ie niet zitten in een auto waar een gigantische storm op afkomt!! En waarom deed Superman niks ? Costner zwaait eventjes met z'n hand dat ie moet blijven staan :s Je zou toch gaan denken dat Superman die tornade kan weerstaan... ? Eigenlijk was de scène zodanig cliché en overdreven dat het compleet z'n doel miste. Heel vreemd allemaal.

Ook die belachelijke scène met Laurence Fishbourne en Jenny ? Voelde nogal erbij gegooid aan om een spannend moment te creëren. Totaal niet spannend en enorm grappig wanneer Jenny haar hand vanonder het puin tevoorschijn komt. Ook is het zuchten wanneer een personage aan komt gelopen : I know how we can solve this problem! - Gelukkig!!

PRIME

Avatar

Banned "Weet wat ik zo belachelijk vond in de film :
Die tornado scène was een zodanige samenloop van onnozele toevalligheden dat m'n tenen er spontaan van begonnen te krullen. Waardoor het emotionele aspect van de scène compleet in het water viel. Komaan zèg wie vergeet er nu een hond ? En daarbij als een hond bang is loopt ie zowiezo achter z'n baasje aan. Dan blijft ie niet zitten in een auto waar een gigantische storm op afkomt!! En waarom deed Superman niks ? Costner zwaait eventjes met z'n hand dat ie moet blijven staan :s Je zou toch gaan denken dat Superman die tornade kan weerstaan... ? Eigenlijk was de scène zodanig cliché en overdreven dat het compleet z'n doel miste. Heel vreemd allemaal.

Ook die belachelijke scène met Laurence Fishbourne en Jenny ? Voelde nogal erbij gegooid aan om een spannend moment te creëren. Totaal niet spannend en enorm grappig wanneer Jenny haar hand vanonder het puin tevoorschijn komt. Ook is het zuchten wanneer een personage aan komt gelopen : I know how we can solve this problem! - Gelukkig!!"


Tweede spoilertag geef ik je gelijk, maar die eerste? Die storm kan gewoon ontstaan, toch? En heb je wel opgelet? Dan had je geweten waarom Clark geen actie ondernam.

Angelater

Avatar

Banned "Weet wat ik zo belachelijk vond in de film..."


Ja, van die toevalligheden had ik er ook te veel opgemerkt. Maar Clark deed niets, omdat zijn pa niet wilde dat hij al bekend werd als opperwezen; vandaar die hand, Clark zou namelijk niets kunnen doen in zijn huidige status als menselijke voorbijganger, en had anders moeten 'versnellen' of 'vliegen' waardoor zijn identiteit verloren zou gaan.

PKP

Avatar

Airbender "Ok laatste vraag, is de trailer van 300: Rise of an Empire te zien voor MoS? En welke andere trailers zijn te zien?

En is deze soundtrack te horen in de film?
"

De zaal waar ik in zat had technische problemen waardoor de film een half uur later begon. Toen besloten ze maar de trailers te skippen..

Geloof niet dat ze 300 hadden laten zien. Ik ga vrij vaak naar de bios en de afgelopen tijd kreeg ik vooral World War Z te zien.

meanrat

Avatar

Zowiezo een slechte recensie. Dat er geen doden vallen bij de hoeveelheid nevenschade is slechts een detail. Daar kun je geen film over laten vallen. Ook de beschrijving van Lois Lane is intens summier. Wat bedoel je met 'ze zingt nog net niet' tegenover het feit dat ze wel een frisse invalshoek hebben weten te vinden? Ik verwacht bij een recensie dat er meer wordt ingegaan op de inhoud en de verhaallijn. Of die geloofwaardig is. Tot slot kun je nog aanhalen dat het geweld wat overdreven is en dat het iets te amerikaans is, maar die puntjes van kritiek moet je niet als hoofdlijnen gebruiken in een recensie.

PKP

Avatar

meanrat "Zowiezo een slechte recensie. Dat er geen doden vallen bij de hoeveelheid nevenschade is slechts een detail."


Het is vrij logisch om aan te nemen dat er genoeg mensen gestorven zijn.. Je hoeft het niet persé on-screen te zien, vind ik.

En ik weet niet of iemand zich de scene kan herinneren dat die twee Kryptonians richting de vliegtuigen springen? Die grote kerel trekt het vliegtuig uit elkaar en slaat letterlijk de piloot tot moes.

benjamin

Avatar

meanrat "Ik verwacht bij een recensie dat er meer wordt ingegaan op de inhoud en de verhaallijn. Of die geloofwaardig is."


De film gaat over een alien die op onze aarde komt en superkrachten heeft. Lijkt mij perfect geloofwaardig. Smiley face

meanrat "Tot slot kun je nog aanhalen dat het geweld wat overdreven is en dat het iets te amerikaans is, maar die puntjes van kritiek moet je niet als hoofdlijnen gebruiken in een recensie."


Dat het te Amerikaans is, is ook nergens een hoofdlijn. Waarom de actie in een actiefilm geen belangrijk punt zou zijn, ontgaat mij volledig.

B@chelor

Avatar

Airbender "En is deze soundtrack te horen in de film?"
Ik heb die muziek niet gehoord en ik heb 'm 2x gezien. Ik vind die muziek uit die trailer erg cool.

benjamin

Avatar

Airbender "Ok laatste vraag, is de trailer van 300: Rise of an Empire te zien voor MoS? En welke andere trailers zijn te zien?
"


Geloof het of niet: de trailer van Man Of Steel zelf.

Andere trailers waren Gravity, R.I.P.D. en World War Z.

BroesWeejn

Avatar

Airbender "Jammer, die is idd cool."


Is nochtans wel te horen, meerdere keren zelfs

B@chelor

Avatar

BroesWeejn "Is nochtans wel te horen, meerdere keren zelfs"
Maar dat stukje met die gitaar rif aan 't einde van de trailer. Die kan ik mij echt niet herinneren. (een enkelstukje hoor ik trouwens terug in de film, maar niet alles)

BroesWeejn

Avatar

B@chelor "Maar dat stukje met die gitaar rif aan 't einde van de trailer. Die kan ik mij echt niet herinneren. (een enkelstukje hoor ik trouwens terug in de film, maar niet alles)"

Hangt er natuurlijk vanaf welk stukje uit de trailer hij bedoelde :P
Maar je hebt gelijk, die gitaar rif zegt me idd ook niets. De rest komt (zij het in kleine delen) meerdere keren voor in de film. De film zelf vond ik top vermaak! Kippenvel wanneer superman door de geluidsmuur ging.

Banned

Avatar

Airbender "Ok laatste vraag, is de trailer van 300: Rise of an Empire te zien voor MoS? En welke andere trailers zijn te zien?

En is deze soundtrack te horen in de film?"


Ik had de trailer van The Hobbit : the Desolation of Smaug en die Robot film Pacific Rim. Maar van die laatste heb ik niks kunnen zien, alleen maar wat bewegende pixels. Zag erg slecht en onoverzichtelijk uit op het grote scherm...

BroesWeejn

Avatar

Banned "Ik had de trailer van The Hobbit : the Desolation of Smaug en die Robot film Pacific Rim. Maar van die laatste heb ik niks kunnen zien, alleen maar wat bewegende pixels. Zag erg slecht en onoverzichtelijk uit op het grote scherm..."

In welke cine heb je pacific rim gezien? Ik heb de trailer al meerdere malen gezien in Kinepolis en ziet er naar mijn gevoel echt wel top uit.

B@chelor

Avatar

BroesWeejn "In welke cine heb je pacific rim gezien? Ik heb de trailer al meerdere malen gezien in Kinepolis en ziet er naar mijn gevoel echt wel top uit."
Ik had ook een trailer van Pacific Rim en het zag er goed uit. Elysium had ik ook.

chrissie107

Avatar

En erg vlakke superman. Wat mij betreft vrij snel maar naar de dvd afdeling met deze 'michael bay's' versie van superman.

Vette soundtrack?? In de trailer ja, in de film was die zéér sporadisch aanwezig

Geraaar

Avatar

Iemand ook de leuke verwijzing naar "lexcorp" tegengekomen op de vrachtwagen bij het einde ? Smiley face

PRIME

Avatar

chrissie107 "En erg vlakke superman. Wat mij betreft vrij snel maar naar de dvd afdeling met deze 'michael bay's' versie van superman.

Vette soundtrack?? In de trailer ja, in de film was die zéér sporadisch aanwezig"


What are these words????

Angelater

Avatar

chrissie107 "Vette soundtrack?? In de trailer ja, in de film was die zéér sporadisch aanwezig"


Sporadisch? Juist niet; het was altijd aanwezig als je het mij vraagt. Werd zelfs een beetje gek van het constante gebruik van een 'luidde' soundtrack.

jantje123

Avatar

chrissie107 "

Vette soundtrack?? In de trailer ja, in de film was die zéér sporadisch aanwezig"


hahahahah volgens mij heb je de verkeerde superman gekeken

PRIME

Avatar

jantje123 "hahahahah volgens mij heb je de verkeerde superman gekeken"


Ik hoorde iemand zeggen toen we de zaal uit liepen dat ze d'r oren dicht deed vanwege hoofdpijn. Misschien was deze dat.

Banned

Avatar

BroesWeejn "In welke cine heb je pacific rim gezien? Ik heb de trailer al meerdere malen gezien in Kinepolis en ziet er naar mijn gevoel echt wel top uit."


Kinepolis... En nee dat zag er niet top, ook niet in dat Imax formaat met balken aan de zijkant! Dit zal waarschijnlijk beter werken op de homecinema thuis.

jantje123

Avatar

PRIME "Ik hoorde iemand zeggen toen we de zaal uit liepen dat ze d'r oren dicht deed vanwege hoofdpijn. Misschien was deze dat."


zal best ja...sporadisch zegt ie O+ ik werd letterlijk weggeblazen door de soundtracks, heb nog steeds kippenvel

chrissie107

Avatar

Angelater "Sporadisch? Juist niet; het was altijd aanwezig als je het mij vraagt. Werd zelfs een beetje gek van het constante gebruik van een 'luidde' soundtrack."


jantje123 "hahahahah volgens mij heb je de verkeerde superman gekeken"


De soundtrack uit de trailer is praktisch niet gebruikt en dat is erg jammer want die was gewoon erg cool...gemiste kans

chrissie107

Avatar

PRIME "Ik hoorde iemand zeggen toen we de zaal uit liepen dat ze d'r oren dicht deed vanwege hoofdpijn. Misschien was deze dat."


Precies, dat was ik, wat een teringherrie

PRIME

Avatar

chrissie107 "De soundtrack uit de trailer is praktisch niet gebruikt en dat is erg jammer want die was gewoon erg cool...gemiste kans"


De soundtrack uit de trailer heb ik echt meerdere keren gehoord.

jantje123

Avatar

PRIME "De soundtrack uit de trailer heb ik echt meerdere keren gehoord."

ik ook...zoals ik al zei, waarsch de verkeerde superman gezien :B

samsun55

Avatar

Heb op mijn eigen site een recensie van Man of Steel geschreven. Misschien wel leuk om hem te lezen. Ik heb het er niet bij geschreven, maar ik geef Man of Steel 4/5.
En hebben jullie misschien tips voor het schrijven van recensies?
http://yilmazbiter.wordpress.com/2013/06/21/man-of-steel/

Ben overigens gisteravond gegaan. Vond 'm geweldig!

PRIME

Avatar

samsun55 "Heb op mijn eigen site een recensie van Man of Steel geschreven. Misschien wel leuk om hem te lezen. Ik heb het er niet bij geschreven, maar ik geef Man of Steel 4/5.
En hebben jullie misschien tips voor het schrijven van recensies?
http://yilmazbiter.wordpress.com/2013/06/21/man-of-steel/

Ben overigens gisteravond gegaan. Vond 'm geweldig!"Haha, jij was aan het tweeten met Thomas Heerma v Vos.

samsun55

Avatar

PRIME "Haha, jij was aan het tweeten met Thomas Heerma v Vos."


Haha, klopt, hij volgt mij ook:p. Maar wat vind jij van de recensie? Sta open voor kritiek.

samsun55

Avatar

Maar volgens mij ben ik ook niet de enige die zag dat het gezicht van Superman, als hij tegen de blauwe straal van de wereldmotor in gaat vliegen, verandert in het gezicht van Christopher Reeve. Vond die paar seconden, toen dat gebeurde, echt geweldig. Een mooi eerbetoon aan Christopher Reeve!

PRIME

Avatar

samsun55 "Haha, klopt, hij volgt mij ook:p. Maar wat vind jij van de recensie? Sta open voor kritiek."


Ja, goed geschreven!

johnwayne

Avatar

Ook ik heb MoS eindelijk gezien, en hoewel ik de film goed vond, ben ik hem blijven vergelijken met de Supermanfilm uit 1978, die ik persoonlijk nog steeds qua verhaal beter blijf vinden. Bij MoS kreeg ik vooral in de 2e helft van de film te vaak het gevoel dat ik naar een computergame zat te kijken. Ook de vernietiging van Metropolis vond ik erg overdreven. Het past meer bij het karakter van Superman om het geweld de stad uit te halen en het gevecht op neutrale grond aan te gaan. In deze film leek hem dat geen biet te interesseren en leek het wel of de cgi-afdeling haar visitekaartje mocht afgeven maar dat daarbij het karakter van Superman zoals die bekend is uit de comics terzijde werd geschoven.
De soundtrack van Zimmer paste wel bij de film, maar werd nergens zo goed als de muziek van John Williams uit 1978. De 'theme' van Williams is 35 jaar na dato nog steeds een oorwurm die blijft hangen. Ik betwijfel of Zimmer's thema over 35 jaar dezelfde status heeft.

KeesjeNL

Avatar

Airbender "Ok laatste vraag, is de trailer van 300: Rise of an Empire te zien voor MoS? En welke andere trailers zijn te zien?

En is deze soundtrack te horen in de film?
"
Er staan op de Deluxe Edition 3 nummers met hetzelfde theme, maar dit moet hem zijn in betere kwaliteit. Al is dat geen antwoord op jou vraag;).

centr1no

Avatar

Mijn mening over deze film is tweeslachtig.
Er mankeert niets aan de uitvoering. Prima regie, sfx, soundtrack, actie en acteerwerk allemaal van de bovenste plank.
Het grootste minpunt voor mij was dat het steeds een afwisseling was van het bekende verhaal, de verplichte elementen waar Superman om bekend is en de pogingen om e.e.a. net even iets anders te doen dan in de eerdere films.
Er zijn meerdere herverfilmingen van Superheldenfilms geweest maar voor zover ik me kan herinneren waren die zover mogelijk toch dusdanig anders dan het origineel dat het nog enigszins als "nieuw" te bestempelen was.
Man of Steel was, met uitzondering van een paar kleine dingetjes, naar mijn idee echter een dusdanige herhaling van alles wat ik al van Superman weet en gezien heb dat het qua verhaal totaal niet interessant was.
Toen ik vernam dat deze film gemaakt ging worden en helemaal toen ik mee kreeg dat het voor een groot deel weer een origin-verhaal ging worden kon ik alleen maar zuchten.
Maar misschien is dit voor een jongere generatie filmkijkers geen probleem en zal de film bij hen aanzienlijk beter scoren.

benjamin

Avatar

samsun55 "Haha, klopt, hij volgt mij ook:p. Maar wat vind jij van de recensie? Sta open voor kritiek."


Wel, als je dan toch zelf kritiek vraagt...

Neen, het is echt wel een goede recensie hoor. Ik had misschien wel iets meer willen lezen over de acteurs en personages, maar dat is ook weer subjectief wellicht.

PRIME

Avatar

centr1no "Mijn mening over deze film is tweeslachtig.
Er mankeert niets aan de uitvoering. Prima regie, sfx, soundtrack, actie en acteerwerk allemaal van de bovenste plank.
Het grootste minpunt voor mij was dat het steeds een afwisseling was van het bekende verhaal, de verplichte elementen waar Superman om bekend is en de pogingen om e.e.a. net even iets anders te doen dan in de eerdere films.
Er zijn meerdere herverfilmingen van Superheldenfilms geweest maar voor zover ik me kan herinneren waren die zover mogelijk toch dusdanig anders dan het origineel dat het nog enigszins als "nieuw" te bestempelen was.
Man of Steel was, met uitzondering van een paar kleine dingetjes, naar mijn idee echter een dusdanige herhaling van alles wat ik al van Superman weet en gezien heb dat het qua verhaal totaal niet interessant was.
Toen ik vernam dat deze film gemaakt ging worden en helemaal toen ik mee kreeg dat het voor een groot deel weer een origin-verhaal ging worden kon ik alleen maar zuchten.
Maar misschien is dit voor een jongere generatie filmkijkers geen probleem en zal de film bij hen aanzienlijk beter scoren."


Ik snap je bezwaar, maar voor een reboot is het origin verhaal nodig. Ik zelf wist weinig van Superman's origin en heb de oudere films ook nooit gekeken. Daarnaast is de technologie nu wel zo ver vooruit gegaan dat Krypton prachtig in beeld gebracht kon worden.

samsun55

Avatar

benjamin "Wel, als je dan toch zelf kritiek vraagt...

Neen, het is echt wel een goede recensie hoor. Ik had misschien wel iets meer willen lezen over de acteurs en personages, maar dat is ook weer subjectief wellicht."


Dank voor de tip. Achteraf, nu ik er over nadenk, had ik misschien wel meer over Henry Cavill kunnen schrijven, hoe hij het deed als Superman enzo.

josepenser

Avatar

Waarom heeft deze bad ass film maar 4 sterren gekregen. Dit is de Superman film aller tijden!. Net als de Batman films. Een superheld van dit tijdperk.

centr1no

Avatar

josepenser "Waarom heeft deze bad ass film maar 4 sterren gekregen. Dit is de Superman film aller tijden!. Net als de Batman films. Een superheld van dit tijdperk."


Máár 4 sterren?
Heb je de recensie wel gelezen? Daarin staat namelijk precies waarom de schrijver de algehele score samenvat tot 4 sterren.
4 Sterren is, gezien het niveau van huidige films en de mate waarin we ondertussen te veel gewend zijn qua special effects, echt wel opvallend en geeft duidelijk aan dat de film qua niveau boven het maaiveld uit steekt.

RyanC

Avatar

Ik heb de film vandaag mogen aanschouwen en ik ben het NIET met de recensent eens. Dit is by far de beste supermanverfilming ooit. Zowel fans van de comic als het 'normale' publiek kunnen zich vinden in het verhaal. De film weet de scenes op een vlotte manier back-to-back te orkestreren zodat halverwege de film helemaal helder wordt wie Kal-El is en wat zijn doel op aarde is. Zodra de film klaar is met deze uitleg, breekt de hel voor de man van staal los. Grootse vechtscenes volgen elkaar in hoog tempo op, die door de 3D-bril nog spectaculairder aanvoelen. Al met al is Man of Steel een meer dan geslaagde reboot.Die het decennia oude verhaal van Superman, door hedendaagse CGI, in een modern jasje heeft weten te steken. Drieënhalve ster is daarom misschien net te weinig. Vier sterren zou een eerlijkere beoordeling zijn geweest.

jin72

Avatar

Ik heb Man of Steel gisteren gezien en wat mij betreft is het meer 4 sterren dan 3,5 sterren en ik vond het hem beter dan de versie van 1978
Aangezien ik de Dc comics reeks volg en vooral de New 52 reeks , kan ik zeggen de MoS zeker goed overeen met de comics van nu
Ook vind ik dat de het verhaal goed past in deze tijd in plaats van die saaie superman films die eerder zijn geproduceerd
Ik denk dat een hele hoop superman fan's blij zullen zijn met deze versie
dus in het kort superfilm

I_am_Batman

Avatar

Ik heb hem zaterdag voor de 2e keer bekeken en ik blijf erbij, dit is een zeer goeie Superman film ! Zod viel mij ook gelijk meer op en het was dus niet alleen Faora die het gevecht aanging, schitterende beelden en volgens mij zit Man of Steel nu op gelijke hoogte als Batman Begins in de Box Office en hij draait nog wel even in de bios.

aspers

Avatar

Nou, ik heb m zaterdag ook mogen zien! En ik noem mijzelf geen filmcriticus, maar ik weet wel heel erg goed wanneer ik mij vermaakt heb.

Afgelopen zaterdag was zo'n avond. Met een flinke emmer popcorn op schoot, een medium cola (pepsi, maar goed... kan niet alles hebben) en mijn vrouw naast mij zat ik te wachten op dé beste superman film ooit. En jawel, die droom kwam uit. Man wat een geweld, en wat een actie!
Ik betrapte mij er zelf op dat ik na het einde van een actie scene echt weer even achteruit moest gaan zitten en weer even ontspannen. Zelden ben ik bij een film zo in de actie gezogen! TOP!!!

De VFX, muziek en cinematografie zijn allemaal meer dan OK! De soundtrack staat inmiddels op mij iPhone en deed op momenten denken aan the Dark Knight Rises. En ik zag shots voorbij komen die ik nog nooit eerder in een film heb gezien.

En de acteerprestaties zelf? Briljant! Kan niets anders zeggen dat iedereen mij stuk voor stuk wist te overtuigen. Van de 2 vader's tot de bad guys. Stuk-voor-stuk zeer geloofwaardig.

Ja, de film had best iets korte gekund, en Nee... Man of Steel zal geen Oscar in de wacht slepen. Maar potverdorie wat is dit een geweldige film!!!

4 1/2

Brein8998

Avatar

Vleeshaak "Recensies van Veronica Magazine zijn net zo geloofwaardig als die van mijn 2 jarige nichtje."

Ok, dan heb je een geloofwaardig nichtje

Brein8998

Avatar

B@chelor "Ook veel lens flares in MoS....haha."

Hahaha

Mothercopper

Avatar

In een woord: GEWELDIG. Ik snap niet waarom sommige mensen zo afgeven op deze film. Kom op mensen, dit is superman geen roman. Als je zo graag een roman wilt zien met ellenlange saaie dialogen ga dan naar de film Before Midgnight(een martelgang van 109min).
Superman moet gewoon datgene doen waar ie goed in is en dat is knokken. En dat betekent een spektakelfilm en geen romantische gezeur. De karakters gaven voldoende diepgang en visueel was het top notch!

SunChaser

Avatar

PRIME "Ik snap je bezwaar, maar voor een reboot is het origin verhaal nodig. Ik zelf wist weinig van Superman's origin en heb de oudere films ook nooit gekeken. Daarnaast is de technologie nu wel zo ver vooruit gegaan dat Krypton prachtig in beeld gebracht kon worden."


Bij the hulk met norton was de origin lekker verpakt in de begintitels

benjamin

Avatar

Mothercopper "Kom op mensen, dit is superman geen roman. Als je zo graag een roman wilt zien met ellenlange saaie dialogen ga dan naar de film Before Midgnight(een martelgang van 109min). "


Want wie Man Of Steel goed vindt, kan onmogelijk Before Midnight ook goed vinden?

Mothercopper "Superman moet gewoon datgene doen waar ie goed in is en dat is knokken. En dat betekent een spektakelfilm en geen romantische gezeur."


Waar zie jij iemand zeggen dat er meer romantisch 'gezeur' in de film moet zitten?

Roeltje

Avatar

Gisteren gezien in IMAX. Ik zal een korte review geven. (kleine spoilers)

De beginscene was erg mooi en goed in beeld gebracht. Michael Shannon was erg overtuigend, ik was na die scène heel benieuwd wat er later ging gebeuren. Dus dat was geslaagd.

Het midden van de film lijkt een beetje rommelig, maar later vallen de puzzelstukjes in elkaar. Wat die stukken betreft was het wel degelijk een nadenk-film.

Het einde was misschien een beetje overdreven, maar episch en spectaculair was het zeker.

Heerlijk om in IMAX te zien, echt een beleving. 3D was ook zeer geslaagd, ik snap niet dat sommige mensen het waardeloos vonden, het voegde echt wel veel toe. Het enige probleem dat ik had was de IMAX bril, hij begon wat te klemmen na een tijdje.

Als je deze film nog niet gezien hebt; gaat dat zien! Ik geef het in elk geval 5 sterren.

Man of Steel

acties