Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

What ever became of Hansel and Gretel? [Scandinavian DVD.]

Hansel & Gretel: Witch Hunters heeft een goed uitgangspunt en weet de tijd leuk te verdrijven, maar daarmee zijn de meeste kwaliteiten wel genoemd.
play

5,1 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Horror
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
88 Min Duitsland

Witch Hunters speelt 15 jaar na het snoephuisje-incident dat de bekende tweeling heeft moeten doorstaan. De twee zijn nu doorgewinterde premiejagers die heksen bestrijden. Eén van die heksen terroriseerde hen op jonge leeftijd.

Alt titel
Hänsel und Gretel: Hexenjäger
Regie
Tommy Wirkola
Cast
Jeremy Renner, Famke Janssen, Gemma Arterton, Peter Stormare, Thomas Mann, Joanna Kulig, Ingrid Bolsø Berdal, Derek Mears, Robin Atkin Downes, Rainer Bock, Bjørn Sundquist, Pihla Viitala, Cedric Eich, Thomas Scharff, Kathrin Kühnel.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 224.803.475
Release
25.01.2013
Release NL
28.02.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Tommy Wirkola | Cast: Jeremy Renner (Hansel), Gemma Arterton (Gretel), Famke Janssen (Muriel), Pihla Viitala (Mina), Peter Stormare (Sheriff Berringer), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2013

De onderwerpen zombies, vampiers en weerwolven zijn in films en tv-series de laatste jaren flink uitgemolken in Hollywood. Maar er lijkt een nieuwe trend te ontstaan: de sprookjesverfilmingen schieten als paddenstoelen uit de grond. De afgelopen jaren verschenen op sprookjes gebaseerde films als Red Riding Hood, Snow White & The Huntsman en Mirror, Mirror en ook de televisie is veroverd met series als Grimm en Once Upon a Time. En daar blijft het niet bij. Nog dit jaar komt Bryan Singer met zijn versie van Sjakie en de Bonenstaak: Jack the Giant Slayer, voor 2014 staan twee nieuwe interpretaties van Doornroosje op het programma, en niemand minder dan Guillermo del Toro werkt aan een nieuwe versie van Pinocchio.

Maar eerst krijgen we nog Hansel & Gretel: Witchhunters te zien. Voor de bewerking van het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm tekende de Noor Tommy Wirkola, die in 2009 een bescheiden hit scoorde met de nazi-zombiefilm Dead Snow. Wirkola verzorgt tevens de regie van deze vrije interpretatie van het sprookje.

alle artikelen (15)

Hansel & Gretel: Witch Hunters Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hansel & Gretel: Witch Hunters

acties