Deze 'Pulp Fiction'-spinoff zou zich in Amsterdam afspelen, maar Tarantino kwam er niet aan toe

Deze 'Pulp Fiction'-spinoff zou zich in Amsterdam afspelen, maar Tarantino kwam er niet aan toe

In Amsterdam speelde Quentin Tarantino met het idee van een Pulp Fiction-prequel met de Vega-broertjes.

Als je aan menig filmliefhebber vraagt wat zijn of haar favoriete film van regisseur Quentin Tarantino is, dan kom je al snel uit op Pulp Fiction. Deze klassieker zette de Amerikaanse regisseur definitief op de kaart, maar wist jij dat er plannen waren voor een heuse prequel?

In 1994 wist regisseur Quentin Tarantino hoge ogen te gooien met de release van Pulp Fiction. De misdaadfilm markeerde de comeback van Grease-ster John Travolta en betekende een doorbraak voor de carrières van Samuel L. Jackson en Uma Thurman.

Amsterdam
De ontwikkeling van Pulp Fiction had zelfs een Nederlands tintje. Na de release en het succes van zijn debuutfilm Reservoir Dogs trok Tarantino zich terug in Amsterdam om te werken aan het script van Pulp Fiction.

Er gaan meerdere geruchten de rondte over Tarantino's verblijf in de Nederlandse hoofdstad. De regisseur zou een aanvaring hebben gehad met een medewerker van het oude Filmmuseum in het Vondelpark en moet hij tot op de dag van vandaag nog VHS-banden retourneren bij de Cultvideotheek.

Pulp Fiction
Hoewel Tarantino's tijd in Amsterdam zeker gepaard ging met wat opstootjes, heeft de stad een diepe indruk bij de Amerikaanse filmregisseur achtergelaten. De stad werd zelfs benoemd door John Travolta's personage Vincent Vega in de reeds beroemde openingsscène van de film.



Voor heel eventjes leek het niet te blijven bij een eervolle vermelding in de openingsscène van de filmklassieker. Het bleek naderhand dat Tarantino ook ideeën had voor een heuse Pulp Fiction prequel die zich helemaal zou afspelen in Amsterdam.

Vega Brothers
De oplettende Tarantino-fan zal hebben opgemerkt dat John Travolta's personage in Pulp Fiction en Michael Madsen's personage in Reservoir Dogs dezelfde achternaam delen. In het universum van Quentin Tarantino zijn de twee personages dan ook broers van elkaar.



Het idee was aanvankelijk om een Pulp Fiction-prequel te maken die zich zou concentreren op de Vega-broertjes die samen een weekend in Amsterdam spenderen. Helaas heeft Tarantino het idee niet meer verder uitgeput.

Mocht je zelf Pulp Fiction weer willen kijken, dan kan je de film nu streamen via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair