Onder de indruk van 'Scoop' op Netflix? Dan mag je deze 3 dramafilms niet missen

Onder de indruk van 'Scoop' op Netflix? Dan mag je deze 3 dramafilms niet missen

Drie goede dramafilms op Netflix om meteen aan te zetten.

Op Netflix staat de dramafilm Scoop uit 2024. Met een Rotten Tomatoes-score van 78 procent deed de film het goed bij de critici.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van hoe journalistes het voor elkaar kregen om Prins Andrew te interviewen op BBC Newsnight. Hieronder drie films die je mogelijk ook goed vindt als je hebt genoten van Scoop.

The Unforgivable

Regie: Nora Fingscheidt | Hoofdrollen: Sandra Bullock, Viola Davis, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal | Kijk nu



Ruth Slater (Bullock) komt vrij uit de gevangenis na een straf te hebben uitgezeten voor een gewelddadig misdrijf. Ze keert terug in een maatschappij die weigert haar verleden te vergeven. Ze wordt streng veroordeeld op de plek die ze ooit haar thuis noemde en haar enige hoop op redding is het vinden van haar vervreemde jongere zus die ze heeft moeten achterlaten.

The Swimmers

Regie: Sally El Hosaini | Hoofdrollen: Matthias Schweighöfer, Ali Suliman, James Floyd | Kijk nu



De zussen Yusra en Sarah Mardini ontvluchtten hun geboorteland Syrië in 2015 toen hun huis werd verwoest tijdens de burgeroorlog. Ze reisden naar Libanon en vervolgens naar Turkije, waar ze regelden dat ze met een rubberboot Griekenland werden binnengesmokkeld. De vluchtelingen bevonden zich echter midden op de Egeïsche Zee toen de motor van de overvolle rubberboot uitviel en het tweetal, plus twee anderen die konden zwemmen, verantwoordelijk waren voor het redden van de levens van de opvarenden. Slechts een jaar na hun schrijnende ervaring nam Yusra deel aan twee zwemevenementen op de Olympische Spelen van Rio als lid van het Olympische team van vluchtelingen.

Mary, Queen of Scots

Regie: Josie Rourke | Hoofdrollen: Margot Robbie, Saoirse Ronan, Guy Pearce, Gemma Chan | Kijk nu



Mary werd in de 16e eeuw bekroond tot koningin van Schotland, maar werd al snel gedwongen om afstand te doen van haar troon op 18-jarige leeftijd wegens haar mogelijke betrokkenheid bij de moordaanslag op haar nicht, koningin Elizabeth I.

NieuwsFilm

meest populair