The Swimmers

The Swimmers (2022)

6,8 details

  • 134 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
134 Min Verenigd Koninkrijk

De zussen Yusra en Sarah Mardini ontvluchtten hun geboorteland Syrië in 2015 toen hun huis werd verwoest tijdens de burgeroorlog. Ze reisden naar Libanon en vervolgens naar Turkije, waar ze regelden dat ze met een rubberboot Griekenland werden binnengesmokkeld. De vluchtelingen bevonden zich echter midden op de Egeïsche Zee toen de motor van de overvolle rubberboot uitviel en het tweetal, plus twee anderen die konden zwemmen, verantwoordelijk waren voor het redden van de levens van de opvarenden. Slechts een jaar na hun schrijnende ervaring nam Yusra deel aan twee zwemevenementen op de Olympische Spelen van Rio als lid van het Olympische team van vluchtelingen.

Regie
Sally El Hosaini
Cast
Ali Suliman, Matthias Schweighöfer, James Floyd, Dritan Kastrati, Kinda Allouch, Daniel Eghan, Roderick Hill, Manal Issa, Ahmed Malek, Alfredo Tavares, Victoria Valcheva, Nathalie Issa, Isobel Eadie, Bridgitta Roy, Nahel Tzegai, Carlotta De Gregori, Ali Zayn, Elmi Rashid Elmi.
Release
08.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sally El Hosaini | Scenario: Sally El Hosaini, Jack Thorne | Cast: Matthias Sweighöfer (Sven), Ali Suliman (Ezzat Mardini), James Krishna Floyd (Emad), Manal Issa (Sara Mardini), Ahmed Malek (Nizar), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2022

The Swimmers zit verhaaltechnisch zo goed in elkaar dat je zou denken dat alles is verzonnen om een goede film te maken. Maar het verhaal van Syrische zussen Yusra en Sara Mardini, die zwemmend een boot vol vluchtelingen naar Europa brachten en het uiteindelijk tot de Olympische Spelen schopten, is echt gebeurd. Bijna net zo ongelooflijk als het feit dat de humanitaire crisis die de zussen - in tegenstelling tot vele andere vluchtelingen - overleefden, nog steeds voortduurt. Wie deze duistere waarheid weg kan slikken, mag zich opmaken voor een adembenemend mooie film over hoop, moed en zusterliefde.

Wie een ziel heeft komt deze film niet zonder tranen door. Het ontroerende verhaal wordt uitstekend verteld door een mooie vormgeving, sterk acteerwerk, goede soundtrack en slim gebruik van de fascinerende details in het verhaal. De emotionele momenten zijn niet te dik aangezet, het geweld niet te zwaar. Yusra en Sara zijn gewone meisjes die houden van uitgaan, plezier maken, zwemmen en gekkigheid uithalen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Swimmers Nieuwsberichten