'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe reageert op controverse rondom J.K. Rowling

'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe reageert op controverse rondom J.K. Rowling

De acteur die de gebrilde tovenaar speelt geeft een zeldzame reactie over de ophef.

J.K. Rowling maakt zich niet bepaald geliefd bij fans van Harry Potter en ook de tovenaar zelf is niet zo blij met haar uitspraken. Daniel Radcliffe reageert in een zeldzame reactie op de uitspattingen van de auteur: "Erg verdrietig."

Daniel Radcliffe speelde vanaf 2001 de rol van Harry Potter in de gelijknamige reeks geschreven door J.K. Rowling. Maar laatstgenoemde heeft zich niet echt populair gemaakt de afgelopen jaren.

Uitspraken
Rowling is namelijk in opspraak geraakt door haar uitlatingen over transmensen in 2020. In een bericht was ze het namelijk niet eens met de benadering 'mensen die menstrueren', want in haar ogen kan alleen een vrouw dit.

Radcliffe heeft sinds de controverse niet gereageerd op deze uitlatingen. In gesprek met The Atlantic deelt hij voor het eerst zijn mening. Hij zegt er 'erg verdrietig' om te zijn.

'Harry Potter zou niet bestaan zonder haar'
"Ik kijk naar de persoon die ik heb ontmoet, de keren dat we elkaar zagen, de boeken die ze schreef en de wereld die zij heeft gecreëerd. Dat alles lijkt mij zo diep empathisch,"zegt de acteur erover.



Toch erkent hij dat hij veel te danken heeft aan de schrijfster: "Natuurlijk zou Harry Potter niet bestaan zonder haar."

NieuwsFilm

meest populair