Eerste reacties 'Fury Road'-film 'Furiosa' zijn het eens: "een absolute krachtpatser"

Eerste reacties 'Fury Road'-film 'Furiosa' zijn het eens: "een absolute krachtpatser"

De prequelfilm die volt na het eerdere succes Mad Max: Fury Road moet je op het witte doek zien.

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Mad Max: Fury Road verscheen. De film van regisseur George Miller werd een enorm succes nadat de post-apocalyptische actiefilm ijzersterk werd ontvangen. De film kreeg zelfs zes Oscars.

Eind deze maand verschijnt Furiosa: A Mad Max Saga van Miller en ook deze film met onder andere Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth wordt nu al bejubeld. Een samenvatting van de eerste online reacties vind je hieronder.

Krachtpatser
De film krijgt nu al heel wat lof. Naar aanleiding van persvoorstellingen noemt Erik Davis van Fandango Furiousa een "krachtpatser en een hoogtepunt voor de filmwereld".

Volgens Davis is de film anders dan Fury Road. "Furiosa opereert in een heel andere versnelling dan Fury Road (op manieren waarvan ik vermoed dat het sommige mensen zal frustreren), maar slaagt er ook in om die film nog rijker te maken en tegelijkertijd zijn eigen legende in de 'wasteland' te creëren," aldus Davis.

Geweldig
"Het doet mij veel plezier om te kunnen melden dat Furiosa echt heel erg goed is," is de online reactie van David Ehrlich van Indiewire. Filmrecensent Esther Zuckerman schrijft dat de prequelfilm "geweldig" is.


Over ruim een week gaat Furiosa: A Mad Max Saga officieel in première tijdens het Cannes Film Festival, op 15 mei. Vanaf 23 mei is de potentiële kaskraker te zien op de Nederlandse witte doeken.

Flinke speelduur
De speelduur van Furiosa: A Mad Max Saga is ok imponerend. Lees er meer over in het artikel Zoek maar een bioscoop met pauze, want de speelduur van ´Furiosa´ is onthuld.

NieuwsFilm

meest populair