HBO Max verandert volgende maand ingrijpend: dit wordt er allemaal anders

HBO Max verandert volgende maand ingrijpend: dit wordt er allemaal anders

Verschillende abonnementen met flink wat verschillende opties: een korte uitleg over het nieuwe systeem.

Goed nieuws voor onze buren. In juli kunnen Belgische filmfanaten een abonnement nemen op HBO Max. Er is echter ook minder leuk nieuws. De streaminggigant wordt duurder. Wat kunnen we hier van verwachten?

De streamingdienst gaat het vanaf volgende maand anders doen. HBO Max heeft namelijk besloten voor drie verschillende abonnementen te gaan en een sport-add-on. Deze drie abonnementen verschillen in prijs, resolutie en op hoeveel verschillende schermen je tegelijkertijd kan kijken.

Verschillen
Het goedkoopste abonnement gaat gekoppeld met reclames. Heel erg gek is dit niet, aangezien dit een bekende formule is die de nodige streaminggiganten volgen. Het goedkoopste abonnement staat ook niet toe dat je films en series kan downloaden.

De twee duurdere abonnementen hebben geen reclames maar wel downloads. Ook wel een leuk weetje voor de sportfanaten onder ons: alle abonnementen krijgen toegang tot de streams van de Olympische Spelen, die deze zomer plaatsvinden in Parijs.

Extra
Heb je hier niet genoeg aan? Dan kan je altijd nog gaan voor de sport-add-on. Deze mag dan wel een extra 5 euro per maand kosten, je beschikt hierdoor wel over Eurosport 1 en 2. Je kan dan ook o.a. de Tour de France en Roland-Garros kijken, twee van de grootste aankomende sportevenementen.


Er komt sowieso meer content aan, aangezien deze nieuwe abonnementsvormen tot stand zijn gekomen na de samenvoeging van HBO Max en Discovery+. Gebruikers van de streamingdienst kunnen nu dan ook genieten van Discovery+ titels.

Prijs
Het basic abonnement met reclames staat je toe om op 2 apparaten te kijken in een resolutie van maximaal 1080p. Dit kost 6 euro per maand. Voor een extra 4 euro per maand kan je gebruik maken van het standaard abonnement, waarmee je kan downloaden en in 4K kwaliteit kan genieten van films en series.


Nog een stapje hoger is de Premium. Voor 14 euro per maand, beschik je over een resolutie in Dolby Atmos. Eveneens handig om te we weten: leden die vanaf de launch van de dienst een abonnement afnamen, blijven de korting behouden. Voor deze klanten wordt het maandelijkse abonnement dus 1 euro duurder in plaats van 2 euro.

NieuwsFilm

meest populair