Benedict Cumberbatch terug op het grote doek met deze 'klimaatthriller'

Benedict Cumberbatch terug op het grote doek met deze 'klimaatthriller'

Een vrouw probeert de weg naar huis te vinden met haar pasgeboren baby, terwijl een milieucrisis Londen onder water zet.

Met de film The End We Start From debuteerde de Britse televisiemaakster Mahalia Belo op het grote doek.

Voor de cast van deze realistische 'klimaatthriller' wist Belo direct uit te pakken met onder andere rollen voor Jodie Comer, Katherine Waterston, Mark Strong en Benedict Cumberbatch. Het script werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Hunter.

Verhaal
Terwijl een vrouw bevalt van haar eerste kindje, komt Londen onder water te staan door een enorme overstroming. Deze ecologische ramp zorgt dat zij en haar partner noodgedwongen hun huis moeten verlaten en op zoek moeten naar onderdak en eten, temidden van alle chaos.

In eerste instantie kan het jonge gezin bij familie terecht, maar door de steeds grimmigere nasleep van de overstroming, raakt de vrouw van haar partner verwijderd. Dan moet ze samen met haar baby haar eigen weg naar veiligheid vinden in een tocht over het Engelse platteland, waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar én krachtig ze eigenlijk is als vrouw, en als jonge moeder.

Ingrijpend
In de trailer zien we dat dit een boeiende mix van thriller en drama gaat worden omtrent de klimaatcrisis.


The End We Start From is vanaf 23 mei te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair