Keigoede, maar vergeten thriller met Shia LaBeouf nu een hit op Netflix

Keigoede, maar vergeten thriller met Shia LaBeouf nu een hit op Netflix

De spannende thriller Disturbia vindt weer een publiek op Netflix.

Acteur Shia LaBeouf gold enkele jaren geleden als dé grote ster in Hollywood, met rollen in onder andere Constantine, Transformers en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Met de thriller Disturbia had de nu wat uit beeld geraakte acteur ook een hit.

De film staat nu op Netflix en komt binnen op de negende plaats in de Netflix Top 10. De thriller uit 2007, geregisseerd door D.J. Caruso, wordt door de streamingdienst omschreven met woorden als spannend en amateurdetective. Naast LaBeouf spelen David Morse, Sarah Roemer en Carrie-Anne Moss rollen in de film.

Prima ontvangst
De film is licht gebaseerd op Alfred Hitchcocks Rear Window en werd goed ontvangen. De thriller staat op een nette 70 procent op de Tomatometer en haalde met een beperkt budget van $20 miljoen een respectabele $120 miljoen op.

"Afgezien van de clichématige uitwerking is Disturbia een spannende, subtiele thriller met een opmerkelijke vertolking van Shia LaBeouf," luidt de critics consensus van Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Wil je Disturbia graag (nog) een keer zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis van Netflix: Een tiener onder huisarrest begint zijn buren te bespioneren en ziet verontrustende gebeurtenissen die hem doen geloven dat hij naast een seriemoordenaar woont.

NieuwsFilm

meest populair