Disturbia

Disturbia (2007)

The quieter the street, the darker the secrets....

Een hedendaagse blik op Hitchcocks klassieker Rear Window.
play

6,7 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Kale heeft een leventje dat de meeste tieners zouden benijden. De hele dag videogames spelen, surfen op internet, junkfood eten en tv kijken. Hij kan doen wat hij wil in huis, en zijn nieuwe buurmeisje Ashley is een lekker ding. Er is maar één probleempje: hij mag het huis niet uit. Kale is veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Een jaar geleden waren Kale en zijn ouders een hecht en gelukkig gezin. Maar zijn vader kwam om bij een auto-ongeluk. Kale zat aan het stuur en heeft nu schuldgevoelens. De vroeger zo open jongen raakte in zichzelf gekeerd. Wanneer een leraar nogal gevoelloos over zijn vader begint, gat Kale door het lint en slaat hem neer. Het lukt zijn moeder om hem uit de gevangenis te houden.Nu wordt ie stapelgek in z’n eigen huis, terwijl z’n moeder de boel gaande probeert te houden door overdag en ’s avonds te werken. Nu de muren steeds meer op hem afkomen, begint Kale wat meer naar buiten te kijken. Hij begint met een kijker en een camera zijn buren

Regie
D.J. Caruso
Cast
Viola Davis, Matt Craven, David Morse, Carrie-Anne Moss, Shia LaBeouf, Jose Pablo Cantillo, Sarah Roemer, Aaron Yoo, Brandon Caruso, Luciano Rauso, Daniel Caruso, Kevin Quinn, Elyse Mirto, Suzanne Rico, Kent Shocknek.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 117.573.043
Release
13.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: D.J Caruso Cast: Shia LeBeouf (Kale), Sarah Roemer (Ashley), Carrie-Anne Moss (Julie), David Morse (Mr. Turner) Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2007

Hitchcocks meesterwerken zijn ogenschijnlijk niet geschikt voor remakes. Met als dramatisch dieptepunt Gus van Sants Psycho uit 1998. Weinig filmmakers wagen zich eraan. D.J. Caruso doet dit jaar een poging door Rear Window, een van Hitchcocks beste films, op discrete wijze te reanimeren. Een dappere keuze die wonderwel goed uitpakt.

De plot is regelrecht overgenomen uit de klassieker en zal de meeste filmliefhebbers dan ook wel bekend zijn. Lichtelijk rebellerende Kale is sinds het auto-ongeluk van zijn vader en zijn daaruit voortvloeiende agressiviteit aan huis gebonden. Om zich toch nog te amuseren gaat hij zijn buren bestuderen. En daarbij hoeft hij zich niet te vervelen, want naast een mooi buurmeisje (Sarah Roemer) is er ook nog een buurman van wie Kane het idee heeft dat hij een aantal moorden heeft gepleegd. Dus moet hij op onderzoek uit.

videotrailers & clips