Sterk onthaalde blockbusters die maar bijzonder 'weinig' kosten: 'Baby Driver'

Sterk onthaalde blockbusters die maar bijzonder 'weinig' kosten: 'Baby Driver'

Edgar Wright maakte een kaskraker en krijgt een 92% op Rotten Tomatoes met dit pareltje.

Het is vandaag de dag niet zo gek dat een blockbuster soms meer dan 200 miljoen dollar kosten om te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan Avengers: Endgame (2019) en Justice League (2017). Een grote uitzondering op de regel is echter de geliefde Baby Driver die aantoont dat je met een tamelijk klein budget ook flink kan scoren.

Het komt vaak voor, dat astronomische bedragen nodig zijn voor special effects, grote sterrencasts en intensieve marketingcampagnes. Dit betekent lang niet altijd dat het dan ook een succes wordt. Baby Driver was wel een succes en kostte, in vergelijking met andere films, niet eens zo heel veel.

Bedrag
Regisseur Edgar Wright bracht in 2017 Baby Driver uit. De filmmaker beschikte 'maar' over 34 miljoen dollar, maar zijn blockbuster was een grote hit. Niet alleen werd deze sterk onthaald, ook bracht deze meer dan 226 miljoen dollar wereldwijd op.

Wright stond er echter niet alleen voor. Hij wist een geweldige cast te verzamelen voor zijn film en kon rekenen op de sterke acteerprestaties van hoofdrolspeler Ansel Elgort, maar ook op Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Jon Bernthal én de met een Oscar bekroonde Jamie Foxx.

Verhaal
Ook het verhaal wordt op een speelse en unieke wijze gebracht. Centraal staat Baby, een jonge 'get-away' chauffeur die een tinnitus heeft. Hij speelt daarom continu muziek af, om het gezoem in zijn oren te maskeren.


Niet alleen Baby luistert daardoor non stop naar muziek, maar de kijker eveneens. Deze constante muziek stroomde door de film en bepaalde het ritme van de actie, wat resulteerde in een ongebruikelijke maar zeer effectieve manier van film maken.

Meer
Daar blijft het niet bij. Wright staat bekend om zijn visuele stijl en humor, iets dat ook een cruciale factor is in Baby Driver. Het gebruik van muziek en montage maken zijn films dynamisch en onderscheiden deze van de rest.


De film werd geprezen om zijn originaliteit, de adrenaline-pompende actie en de uitstekende soundtrack, wat zorgde voor een brede aantrekkingskracht. Interesse in dit pareltje, dat overal mooie punten scoort? Deze is te vinden op Prime Video, Pathé Thuis en Netflix!

NieuwsFilm

meest populair