Baby Driver (2017)

All you need is one killer track.

Edgar Wright scheurt wederom triomfantelijk Hollywood binnen.
play

7,8 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigd Koninkrijk

'Baby Driver' volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto's die leidt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen.

Regie
Edgar Wright
Cast
Jamie Foxx, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Jon Hamm, Ansel Elgort, Eiza González, Jeff Chase, Flea, Wilbur Fitzgerald, Sky Ferreira, R. Marcos Taylor, Patrick R. Walker, Ben VanderMey, Lanny Joon, Brigitte Kali Canales, Brogan Hall, Hudson Meek, Marisol Correa, Ronald Joe Vasquez, Elizabeth Davidovich, Andy McDermott, Hal Whiteside, Marshall Choka, Lance Palmer, Brady Rogers, Viviana Chavez, CJ Jones, Micah Howard, Morse Diggs, Morgan Brown.
Release
11.03.2017
Release NL
29.06.2017
Release DVD
08.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Edgar Wright | Cast: Ansel Elgort (Baby), Lily James (Debora), Kevin Spacey (Doc), Jamie Foxx (Bats), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2017

Hoewel zijn vorige Amerikaanse avontuur niet afliep zoals de Brit Edgar Wright zich had voorgesteld, weerhield dat hem er niet van het nogmaals te proberen in Hollywood. De regie over Ant-Man mocht hij verloren hebben, die over zijn eigen carrière allerminst. Waar Marvel hem teveel in haar eigen hokje probeerde op te sluiten, gaf studio Sony hem de vrije hand. Voor Baby Driver sloot hij geen compromissen qua stijlvoering, waardoor de film voor liefhebbers van zijn werk vertrouwd, maar naar Amerikaanse maatstaven juist onorthodox aanvoelt. Deze tegendraadse 'heist movie' is een heerlijke mix van spetterende muziek, kleurrijke personages en wervelende actie, waarin we snel de handtekening van Wright herkennen, maar die niet als een herhalingsoefening voelt.

De chauffeur uit de titel luistert inderdaad naar de schuilnaam Baby en vormt de spil in een gewiekste bende overvallers. Dankzij diens briljante stuurmanskunsten komen de criminelen telkens weg met hun buit. Toch houdt Baby zich op de achtergrond, want hij moet niets hebben van het geweld waarvan zijn collegae zich bedienen. Hij probeert slechts zijn schuld aan bendeleider Doc af te betalen. Bovendien geldt hij als excentriekeling tussen de rovers, allen toch al niet echt normaal. Baby is een apart joch, met zijn koptelefoon steevast op, elke move die hij maakt zorgvuldig georkestreerd door de song die hij op dat moment afspeelt. Noem het auditief autisme, voortvloeiend uit een pijnlijk verleden. De bende tolereert zijn karaktertrekjes, maar staat minder verdraagzaam tegenover zijn zelfverklaarde vertrek uit de criminaliteit als zijn schuld afbetaald is. Vervolgens moet Baby racen als nooit tevoren om aan de misdaad te ontsnappen en met zijn kersverse vriendin, serveerster Debora, een nieuw leven te beginnen.

alle artikelen (22)

Baby Driver Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Prima film die mij erg positief heeft verrast. Had even mijn twijfels aan het begin maar blij dat ik......"

Frietgezicht

"...Deze film is wel heel erg overrated. De karakters begint het al mee. Er zit geen enkele diepgang i......"

SeanDeNiro

"...Wat een flutfilm. Geen zak aan. 4 sterren recensie en een 8 van de kijker. Een dikke 4. Alles is een......"

Baby Driver

acties