'Back to the Future'-controverse: wist jij dat George McFly gespeeld wordt door verschillende acteurs?

'Back to the Future'-controverse: wist jij dat George McFly gespeeld wordt door verschillende acteurs?

Crispin Glover wilde niet terugkeren voor het tweede deel, maar de studio had andere plannen.

Back to the Future is een behoorlijk iconische film. In het eerste deel speelt Crispin Glover een belangrijke rol, maar hij wilde niet terugkeren voor het tweede deel. Toch is 'hij' hierin 'te zien'. Het gaat hier echter om een van de meest controversiële beslissingen in de filmgeschiedenis.

In het eerste deel is Glover te zien als de nerdy en onzekere vader van Marty McFly, namelijk George McFly. Dit was een geliefd personage, waardoor de studio ook weer met de acteur wilde samenwerken aan een vervolg, maar daar had Glover geen zin in.

De reden
Toen de productie van Back to the Future Part II namelijk van start ging, ontstond er een conflict tussen de filmstudio en de acteur. Wat blijkt, Glover was geen fan van het script. De acteur was namelijk kritisch over het verhaal.

Ook vond hij dat zijn vergoeding voor de sequel te laag lag. Als gevolg hiervan besloot Glover dan ook de film te bedanken en vond hij het beter om niet deel te nemen aan de sequels. De studio liet het hier echter niet bij zitten...

Andere acteur, zelfde rol
In plaats van dat de studio voor een volledig nieuwe acteur ging, besloten ze te gaan voor een bedenkelijke oplossing. Ze gebruikten een masker van Glovers gezicht en lieten Jeffrey Wiessman de rol spelen, maar de bedoeling was dat hij eruit zou zien en zich voor zou doen als Glover.


Hierdoor leek het net alsof Glover nog steeds in de blockbuster aanwezig was, maar dit was dus niet meer het geval. Dit schoot Glover begrijpelijk in het verkeerde keelgat en hij liet dit dan ook niet zomaar gebeuren. De acteur klaagde de makers aan, iets dat leidde tot een juridische strijd.

Overwinning
De rechtszaak werd geschikt en Glover ontving een schadevergoeding. Deze gebeurtenis had een blijvende impact op de filmindustrie en leidde tot veranderingen in de regelgeving omtrent het gebruik van de gelijkenis van acteurs.NieuwsFilm

meest populair