Dramatische parel op Netflix: 'Green Book' scoort 77% op Rotten Tomatoes

Dramatische parel op Netflix: 'Green Book' scoort 77% op Rotten Tomatoes

Green Book is een hilarische dramafilm die je gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de heftige dramafilm Green Book van regisseur Peter Farrelly, die je kunt kennen van Dumb and Dumber en The Greatest Beerrun Ever.

Green Book
De dramafilm uit 2018 heeft een hoofdrol voor Mahershala Ali. Bijrollen gingen naar onder andere Viggo Mortensen, Joseph Cortese en Don Stark. De ontvangst is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (77%): "Green Book neemt het publiek mee op een overdreven soepele rit door hobbelige onderwerpen, hoewel de uitvoeringen van Mahershala Ali en Viggo Mortensen de nodige diepgang toevoegen."

Reacties
"Waarschijnlijk de beste films van de afgelopen jaren, het vertellen van het verhaal was fantastisch, prachtig verteld door zo'n geweldige cast, vertelt veel waarheden in de wereld, die ik vaak aanbeveel.", schrijft Dan R op Rotten Tomatoes.Bart D schreef op Rotten Tomatoes: "Wat een geweldige, geweldige film. Ik kan niet geloven dat Viggo Mortensen hiervoor geen Oscar heeft gewonnen. Het gebeurt niet vaak dat ik zou willen dat een film nog een uur doorgaat. Eén van de beste films die ik in lange tijd heb gezien"

Op Netflix
De $23 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $321 miljoen op aan de Box Office. Ook werd de film genomineerd voor drie Oscars. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om dr. Don Shirley rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven.

NieuwsFilm

meest populair