Kevin Costner verontschuldigt zich na 11 minuten staande ovatie voor zijn nieuwste film

Kevin Costner verontschuldigt zich na 11 minuten staande ovatie voor zijn nieuwste film

Kevin Costner's film 'Horizon' kreeg een staande ovatie van 11 minuten op Cannes.

Afgelopen zondag ging Kevin Costner's westernepos Horizon: An American Saga - Chapter One in première op het filmfestival van Cannes. Dit leidde tot een emotionele reactie van Kevin Costner, die zijn excuses aanbood aan het publiek voor het lange applaus

Na de première van de film op Cannes volgde een uitzinnige reactie van het publiek met een staande ovatie van meer dan 11 minuten. De acteur/regisseur reageerde nederig en bedankte het publiek voor hun waardering, en zijn creatieve team voor het geleverde werk.

Persoonlijk project
Het eerste hoofdstuk van Horizon is onderdeel van vier delen en heeft een speeltijd van drie uur. Hierin worden zowel het perspectief van de kolonisten, als die van de inheemse Amerikanen getoond.

Dat het applaus Costner zo erg raakte, komt ook doordat hij er persoonlijk bij betrokken is. Hij maakte zijn ranch hypotheekvrij om meer dan 100 miljoen in de film te stoppen. En naast de hoofdrol nam hij ook de regie, productie en het scenario op zich.

Sorry
Nadat het applaus eindelijk klaar was, reageerde Costner grappend: "Het spijt me dat jullie zo lang moesten klappen voordat ik begreep dat ik iets moest zeggen. Wat een goede mensen. Wat een goed moment, niet alleen voor mij, maar voor de acteurs die met mij zijn meegekomen, en voor de mensen die in mij geloofden en bleven werken."


Hoewel het niet ongebruikelijk is dat films een lang applaus krijgen op Cannes, behoort de ovatie voor Horizon wel tot de langere ovaties. Dit zorgde ervoor dat Costner zijn dank uitsprak naar de aanwezigen.

Nederlandse premièer
Naast Costner zijn er rollen weggelegd voor Sam Worthingto en Sienna Miller. Horizon verschijnt op 4 juli in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm

meest populair