Dit wist je niet: De echte naam van acteur Vin Diesel is echt compleet anders

Dit wist je niet: De echte naam van acteur Vin Diesel is echt compleet anders

Vin Diesel is niet de echte naam van de Amerikaanse acteur.

In de afgelopen twee decennia is Vin Diesel een bekende naam geworden. Van zijn langdurige rol als Dominic Toretto in de Fast and Furious-franchise tot het spelen van Riddick in de Chronicles of Riddick-serie en zijn rol in het MCU als de alien Groot in al zijn vormen, Diesel is sinds het begin van de jaren 2000 een vaste waarde in blockbuster actiefilms.

Echter, trouwe fans vragen zich misschien af waar hij de naam Vin Diesel oorspronkelijk vandaan heeft. Aangezien de naam duidelijk klinkt als die van een stoere actieheld, zouden fans gelijk hebben te veronderstellen dat het niet zijn echte naam is. In werkelijkheid is de echte naam van de acteur het veel onschuldiger klinkende Mark Sinclair.

Uitsmijter
Hoe werd Sinclair 'Vin Diesel'? Dat heeft te maken met een van zijn beroepen voordat hij een Hollywood-actiester werd. Zoals de acteur en producer vertelde aan gastheer Conan O'Brien in een aflevering van Late Night in 2006, komt de naam eigenlijk uit zijn tijd als uitsmijter in een nachtclub in New York.

De acteur vertelde O'Brien dat vanwege de gevaarlijke aard van het beroep velen ervoor kozen om een pseudoniem aan te nemen voor hun veiligheid. "In New York, als je een uitsmijter bent, is het laatste wat je doet je echte naam aan iedereen vertellen vanwege alle problemen. De andere uitsmijters begonnen me Vin Diesel te noemen -- en dat is blijven hangen."

Diepe stem
In feite begon O'Brien het interview door te vertellen hoe zeer hij de naam Vin Diesel bewonderde. "Veel mensen bedenken een naam wanneer ze in de showbusiness komen," mijmerde de gastheer. "Vin Diesel is een van mijn favorieten. Het is zo'n coole naam; het is een goede naam. Er is geen manier om Vin Diesel op een niet-coole manier te zeggen," vervolgde hij.


De gastheer en komiek complimenteerde ook Diesels stugge, grommende manier van spreken, wat de actiester ertoe bracht enkele grappige achtergrondverhalen te delen over hoe zijn stem zijn tienerjaren beïnvloedde. "Mijn stem begon te veranderen toen ik ongeveer 15 of 16 was. Mijn vrienden en ik zouden het huis van mijn vriend bellen, en hun moeder zou de telefoon opnemen en zeggen, 'Oh mijn God, wie is dit?' Ik zei dan 'is Dave daar? Ja,' en het was een teken van de tijden dat mijn stem veranderde in de stem van een man."


Actiester
Tussen de naam, de stem en Diesels talent en charisma heeft de acteur sindsdien meer dan 60 rollen in film, televisie, animatie en videogames bemachtigd. Bovendien, met toekomstige afleveringen in zowel de Riddick- als de Fast and Furious-franchises die nog steeds worden geproduceerd, lijkt het onwaarschijnlijk dat de performer binnenkort uit de schijnwerpers zal verdwijnen.


En dat doet hij dus met zijn pseudoniem, dat perfect past bij een actiester. Die naam kwam er ook niet zomaar. Zo komt Vin van de achternaam van zijn moeder toen ze getrouwd was, Vincent, terwijl de achternaam Diesel afkomstig was van zijn vrienden vanwege zijn energieke persoonlijkheid.

NieuwsFilm

meest populair