'Furiosa'-ster Anya Taylor-Joy wil minder huilen in films: "Het is vaak helemaal niet gepast"

'Furiosa'-ster Anya Taylor-Joy wil minder huilen in films: "Het is vaak helemaal niet gepast"

De geliefde actrice vindt het vaak beter om woede te tonen dan tranen.

Anya Taylor-Joy is pas 28 jaar oud maar niet meer weg te denken uit de filmwereld. De actrice bemachtigt de ene na de andere grote rol in blockbusters of series, maar een dingetje staat haar niet zo aan: ze wordt te vaak gevraagd te huilen in haar films.

Taylor-Joy is op dit moment te zien in Furiosa: A Mad Max Saga. Ze staat nu dan ook volop in de spotlights en geeft de nodige interviews. Tijdens een recent gesprek laat zij zich uit over de vele huilscènes die van haar worden gevraagd en hoe ze hier niet zo'n fan van is.

Juiste emoties
Zo begint de actrice, eveneens bekend van Dune: Part Two en de geliefde serie Peaky Blinders: "Het komt wel vaker voor, dat ik een script lees waarin mijn personage moet huilen, maar ik vind dit niet altijd passen".

"Ik heb nu de reputatie dat ik een voorstander ben van vrouwelijk geweld te laten zien. Ik vind dat vreemd, want ik ben absoluut geen voorstander van geweld, maar ik vind het wel belangrijk dat vrouwen ook als mensen gezien worden. Wij hebben eveneens emoties die niet altijd heel mooi zijn".

Balans
Taylor-Joy noemt behoorlijk veel voorbeelden waarin haar werd gevraagd te huilen, zoals in The VVitch, The Menu en The Northman. De actrice ging echter telkens tegen de regisseur in en kreeg elke keer haar zin.


Zo eindigt de actrice door te zeggen: "Huilen is een ding als je verdrietig bent, maar als je boos bent hoeft dat niet. Dit leidt eerder tot een woede-uitbarsting dan tranen. Op een gegeven moment kan de hel losbarsten en dan zijn tranen niet gepast".

NieuwsFilm

meest populair