Verrassing: Deze acteur heeft rollen in zowel 'Star Trek' als 'Star Wars'

Verrassing: Deze acteur heeft rollen in zowel 'Star Trek' als 'Star Wars'

Dermot Mulroney is naast acteur ook cellist en speelde muziek in Star Trek en Star Wars.

Star Trek en Star Wars zijn legendarische films en series geworden. Veel acteurs hadden dan ook graag een rol gespeeld in deze scifi-klassiekers.

Gelukkig zijn er meer manieren om in een filmklassieker te zitten dan met acteren alleen. Dat bewijst Dermot Mulroney. Deze nu 60-jarige acteur is overigens ook te zien in klassiekers als Young Guns, Copycat en My Best Friends Wedding.

Ook een goede muzikant
Dermot is naast acteur ook professioneel cellist. Recent vertelde hij in de YouTube-video van de podcast Inside of You with Michael Rosenbaum: "Ik zit in het Star Trek-universum. Ik zit in het Star Wars-universum. Ik zit in het Scream-universum."

Hij vervolgde met: "Bij de eerste twee komt het wel omdat ik in een orkest speel. Ik speel voor componist Michael Giacchino. Hij omringt me met de grootste musici ter wereld - en daar zit ik dan zomaar tussen. Ik ben een soort van een verre planeet in Star Trek en Star Wars."

Nog meer muziek
Dermot Mulroney is daarnaast ook te horen in Incredibles 2, in twee delen van Mission: Impossible en een aantal andere films. Het is door die contacten in de muziekindustrie een interessante manier om toch deel uit te maken van films waar hij niet in speelt.NieuwsFilm

meest populair