Jim Carrey heeft nog steeds spijt van deze rol: "Ik ben ziek van deze film"

Jim Carrey heeft nog steeds spijt van deze rol: "Ik ben ziek van deze film"

De acteur ging eens voor een uiterst gewelddadige rol maar bood hierna zijn excuses aan.

Het is niet ongebruikelijk dat een acteur achteraf, na deelname aan een film, er spijt van krijgt om verschillende redenen. Dit is ook het geval voor Jim Carrey. Hij heeft namelijk geen goede herinneringen overgehouden aan zijn rol in Kick-Ass 2 uit 2013.

Kick-Ass is een naam die veel fans van het superheldengenre zal aanspreken. In 2010 bracht regisseur Matthew Vaughn het eerste deel uit, dat uitstekend werd onthaald. In Kick-Ass waren de hoofdrollen weggelegd voor o.a. Aaron Taylor-Johnson, Chloe Moretz, Mark Strong en niemand minder dan Nicolas Cage.

Jim Carrey
IIn het origineel speelt Cage de uiterst gewelddadige superheld Big Daddy, maar hij keerde niet terug voor de sequel. Jeff Wadlow nam het stokje over van Vaughn en wist op zijn beurt weer een andere grote naam te strikken, namelijk Carrey, die een soortgelijke rol speelde.

De acteur, o.a. bekend van pareltjes als The Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Truman Show, is in Kick-Ass 2 te zien als Sal Bertolinni/Colonel Stars and Stripes, die ook behoorlijk tekeer gaat en met iedereen korte metten maakt.

Spijt
Carrey, die natuurlijk vaak in komediefilms opduikt, wilde wel eens iets anders uitproberen, maar daar heeft hij vandaag de dag spijt van. De reden hiervoor? De acteur vond Kick-Ass 2 té gewelddadig geworden.


Een maand nadat Carrey de opnames had afgerond, vond er op de Sandy Hook Elementary School in Amerika een ramp plaats. Een jongeman schoot daar 25 mensen dood, waaronder 20 kinderen. Carrey nam als gevolg hiervan afstand van zijn film.

Nooit meer
De acteur kwam niet opdagen voor de première van Kick-Ass 2 en beloofde nooit meer in dergelijke gewelddadige films te spelen. Zo zei Carrey destijds: "Ik deed 'Kick-Ass' een maand voor Sandy Hook en nu kan ik met een gerust geweten dat niveau van geweld niet ondersteunen".


"Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen. Ik ben ziek van de film. Ik schaam me er niet voor, maar de recente gebeurtenissen hebben mijn gevoel over geweld compleet veranderd".

NieuwsFilm

meest populair