Kick-Ass 2

Kick-Ass 2 (2013)

You Can't Fight Your Destiny.

Dit vervolg is haast net zo vermakelijk als de voorganger, maar de humor puberaler. Er is vooral een betere balans tussen de verhaallijnen van Hit-Girl en Kick-Ass.
play

5,7 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigde Staten

De vorige keer dat we Hit Girl (Grace Moretz) en Kick-Ass (Taylor-Johnson) zagen, probeerden ze als gewone tieners Mindy en Dave door het leven te gaan. Maar nu ze bijna afstuderen besluiten de twee ’s werelds eerste superheldenteam te beginnen. Maar als Mindy betrapt wordt en haar identiteit van Hit Girl uitlekt, moet ze met pensioen. Nu Hit Girl hem niet meer kan helpen besluit Dave zich te voegen bij Justice Forever, een ander superheldenteam, dat geleid wordt door de ex-maffiabaas Colonel Stars and Stripes (Carrey). Maar als de resultaten van hun werk net merkbaar worden, vormt ’s werelds eerste superslechterik, The Mother F%&*^r een slechterikenteam. Hij wil wraak nemen op Kick-Ass en Hitgirl voor wat ze zijn vader aangedaan hebben. De twee teams komen daardoor al snel tegenover elkaar te staan, waarop een heuse oorlog tussen de helden en slechteriken ontstaat.

Regie
Jeff Wadlow
Cast
Steven Mackintosh, Garrett M. Brown, Donald Faison, Morris Chestnut, Matt Steinberg, Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Monica Dolan, Christopher Mintz-Plasse, Lyndsy Fonseca, Clark Duke, Augustus Prew, Mary Kitchen, Claudia Lee, Amy Anzel.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 29.000.000
Release
16.08.2013
Release NL
22.08.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Wadlow | Cast: Aaron Taylor-Johnson (Dave Lizewski/Kick-Ass), Chloë Grace Moretz (Mindy Macready/Hit-Girl), Christopher Mintz-Plasse (Chris D’Amico/The Motherfucker), Jim Carrey (Colonel Stars and Stripes), Morris Chestnut (Marcus), Clark Duke (Marty/Battle Guy), Augustus Prew (Todd/Ass Kicker), John Leguizamo (Javier), Lindy Booth (Night Bitch), Olga Kurkulina (Mother Russia), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2013

De superheldenfilm heeft het laatste decennium een immense ontwikkeling doorgemaakt. Voorheen was het nog spannend genoeg om in een flitsend pakje en een cape door de lucht te scheren en de kijker te imponeren met je spierballen of bijzondere krachten. Maar de laatste jaren moet het realistischer, emotioneler en/of diepgravender. Zo ontstonden recente minitrends zoals de vraag of je jezelf nog een superheld mag noemen als je je krachten of pak kwijt bent. De filmmaatschappijen en stripboeren als Marvel en DC cashen nog steeds flink, ook al zijn de critici steeds minder snel tevreden. De antihelden van Kick-Ass zorgden drie jaar geleden voor een prettige afwisseling in een tijd waarin het genre floreerde en experimenteerde. Een vervolg kon dan ook moeilijk uitblijven en is nu meer dan ooit een welkome afwisseling.

Het is een goede zaak dat Matthew Vaughn niet gelijk na het succes van het eerste deel er onnadenkend en gemakzuchtig een vervolg achteraan plakte. De personages hebben, ook nadat het regiestokje aan collega Jeff Wadlow werd overgegeven, verder kunnen rijpen. Dit geldt in grootste mate voor Mindy Macready alias Hit-Girl, die ook in dit vervolg de grootste troef is. Mindy doet na de dood van haar vader en collega-superheld Big Daddy haar uiterste best om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Althans, voor de buitenwereld. Haar voogd Marcus denkt dat ze elke dag keurig potloden zit te kluiven in het klaslokaal, terwijl ze in werkelijkheid haar kompaan Dave Lizewski bij wijze van training in elkaar trimt. Dave weet nog steeds voor zijn vrienden verborgen te houden dat hij achter het masker van Kick-Ass schuilgaat. Ondertussen zint rijkeluissukkeltje Chris D’Amico op wraak, nadat zijn vader het tijdelijke voor het eeuwige verruilde. Hij trekt de SM-spullen van zijn zojuist overleden moeder uit de kast en ontpopt zich tot superschurk The Mother Fucker. In die hoedanigheid wil hij Kick-Ass en Hit-Girl een lesje leren.

alle artikelen (59)

Kick-Ass 2 Nieuwsberichten