Jim Carrey heeft enorme spijt van 'Kick-Ass 2'

De komiek speelde jaren geleden in de tweede Kick-Ass film.

Na het vermakelijke Kick-Ass uit 2010 van regisseur Matthew Vaughn verscheen enkele jaren later het vervolg Kick-Ass 2. Vaughn liet de regie over aan een ander en het was niemand minder dan Jim Carrey die een belangrijk nieuw figuur speelde.

In de film van Jeff Wadlow (Fantasy Island, Truth or Dare) gaf de komiek namelijk gestalte aan het personage Sal Bertolinni a.k.a. Colonel Stars and Stripes. De film flopte en wie kan zich de rol eigenlijk nog echt goed herinneren?

Spijt van Kick-Ass 2
Carrey schreef niet lang na de release van Kick-Ass 2 het volgende op Twitter: "Ik deed Kick-Ass een maand voor Sandy Hook en nu kan ik met een gerust geweten dat niveau van geweld niet ondersteunen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen. Ik ben ziek van de film. Ik schaam me er niet voor, maar de recente gebeurtenissen hebben mijn gevoel over geweld compleet veranderd."

Met Sandy Hook verwijst Carrey naar Sandy Hook Elementary School waar in 2012 een jongeman 26 personen doodschoot, waaronder twintig kinderen. Carrey kwam niet opdagen voor de première van de film en hij speelde daarna nooit meer in een dergelijk gewelddadige films.



NieuwsFilm

meest populair