Algemeen

Jim Carrey heeft enorme spijt van 'Kick-Ass 2'

De komiek speelde jaren geleden in de tweede Kick-Ass film.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Na het vermakelijke Kick-Ass uit 2010 van regisseur Matthew Vaughn verscheen enkele jaren later het vervolg Kick-Ass 2. Vaughn liet de regie over aan een ander en het was niemand minder dan Jim Carrey die een belangrijk nieuw figuur speelde.

In de film van Jeff Wadlow (Fantasy Island, Truth or Dare) gaf de komiek namelijk gestalte aan het personage Sal Bertolinni a.k.a. Colonel Stars and Stripes. De film flopte en wie kan zich de rol eigenlijk nog echt goed herinneren?

Spijt van Kick-Ass 2
Carrey schreef niet lang na de release van Kick-Ass 2 het volgende op Twitter: "Ik deed Kick-Ass een maand voor Sandy Hook en nu kan ik met een gerust geweten dat niveau van geweld niet ondersteunen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen. Ik ben ziek van de film. Ik schaam me er niet voor, maar de recente gebeurtenissen hebben mijn gevoel over geweld compleet veranderd."

Met Sandy Hook verwijst Carrey naar Sandy Hook Elementary School waar in 2012 een jongeman 26 personen doodschoot, waaronder twintig kinderen. Carrey kwam niet opdagen voor de première van de film en hij speelde daarna nooit meer in een dergelijk gewelddadige films.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Maar hij gaat wel ( misschien ) mee doen in Deadpool 3
Daar zit veel meer geweld in

eltorro

Avatar

Dit heeft hij al 8 jaar geleden geschreven en hier heeft Filmtotaal al artikelen over geplaatst. Dus waarom wordt dit artikel hier nogmaals geplaatst?

centr1no

Avatar

Er was ook een lange periode waarin Carrey psychisch niet gezond was. Was misschien interessant geweest dat aan dit artikel toe te voegen voor wat context.
Er was geen enkele reden waarom hij het gebeuren in Sandy Hook persoonlijk op zou moeten vatten.

RobzZ01

Avatar

Wat is er nieuwe informatie aan dit artikel? Dit is gewoon een artikel van een uitspraak van Carrey uit 2012. Huh?

baron nostalgia

Avatar

Hoe zo spijt hij het was enige leuke personage in de hele film sterker nog hij was de enige reden dat ik die film in de eerste plaats wilde zien

Vleeshaak

Avatar

Een 8 jaar oud Twitter bericht is nu geen nieuws. Maar alles voor de kliks. Deze site wordt met de dag kutter.

RogueWon

Avatar

Volgens mij is dit al heel lang bekend toch?

Novarellum

Avatar

Ik hoor dat hij misschien ook wel een 2e Ace Ventura film gaat maken. Deze moet "when nature calls" gaan heten

Jamal M

Avatar

Een van de grootste pussy's uit Hollywood, hij had geen moeite om niet zo lang geleden president Trump de dood te wensen, dit met een hele grote grijns op zn gezicht. Wanneer de rollen waren omgedraait dan was de wereld te klein voor deze baby miljoenairs .. Cry us a River Mr. Carrey ..

Maac

Avatar

Het problematische hieraan is dat hij filmgeweld koppelt aan echt geweld (in dit geval Sandy Hook).
Hij kan er spijt van hebben en een totaal andere blik op geweld hebben gekregen, maar door dit verband te leggen maakt 'ie in mijn optiek toch een grove denkfout.

SeanDeNiro

Avatar

Hij heeft er zoveel spijt van dat hij zijn salaris aan een goed doel heeft geschonken. Jim deugt knetterhard. Alsof gewelddadige films verantwoordelijk zijn voor daden van een gestoord individu. Woke maakt meer kapot dan je lief is, waaronder gezond verstand.

Mojoborg

Avatar

Wordt inderdaad met de dag slechter hier. Oud nieuws van jaren gelden plaatsen en meer onzin.

STYD

Avatar

Hoezo een flop eigenlijk? Budget was 28 miljoen en bracht wereldwijd toch 60 miljoen op.

RobzZ01

Avatar

@STYD

Ik denk door het in vergelijking te stellen met het eerste deel. Die bracht 96 miljoen op met hetzelfde budget. Het tweede deel hoort het altijd beter te doen. Dan is het vrij pijnlijk als het maar 60 miljoen oplevert met zelfs een ster als Carrey in de film.

Goku32

Avatar

Jezus het is maar een film, dus best wel kinderachtig vind ik. Jim is de laaste tijd zoiezo een Pussy met zulke dingen allemaal

NieuwsFilm

meest populair