Deze peperdure blockbuster was 11 jaar geleden wereldwijd een van de grootste box office-flops

Deze peperdure blockbuster was 11 jaar geleden wereldwijd een van de grootste box office-flops

Ryan Reynolds en Jeff Bridges waren niet genoeg om mensen naar de bioscoop te lokken.

Afgelopen jaar zijn er opvallend veel dure blockbusters uitgekomen die financieel flopten. Denk bijvoorbeeld aan The Flash, Shazam! Fury of the Gods en Indiana Jones and the Dial of Destiny. We kijken nu terug naar één van de grootste flops van 2013.

Het gaat hier om de stripverfilming R.I.P.D. met Ryan Reynolds en Jeff Bridges.

Verfilming
R.I.P.D. (Rest in Peace Department) is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Peter M. Lenkov uit 1999 en volgt Nick Walker (Reynolds), een agent die door zijn eigen partner is vermoord. Hij sluit zich aan bij R.I.P.D., een wetshandhavingsafdeling in het hiernamaals die werkt aan het arresteren van verschillende monsters die vermomd zijn als mensen.

Nick wordt gekoppeld aan Roicephus "Roy" Pulsipher (Bridges), een veteraan van de R.I.P.D. die leefde als sheriff in het wilde westen. Hij werd - net als Nick - vermoord door zijn partner en zoekt nog altijd naar antwoorden over zijn dood.

Flinke flop
De film droeg een flink productiebudget van 130 miljoen dollar, en wist slechts 78 miljoen dollar op te brengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Over het algemeen is een film winstgevend als het meer dan dubbel het productiebudget heeft terugverdiend in verband met marketing en het deel van de opbrengst dat naar de bioscopen gaat.


De film werd ook slecht ontvangen door critici. De critics score op Rotten Tomatoes is slechts 12%. Desondanks was de film twee jaar geleden de meest bekeken film op Netflix toen het op het platform verscheen.

Prequel
In november 2022 verscheen er onverwacht een prequel op R.I.P.D. genaamd R.I.P.D. 2: Rise of the Damned op Blu-Ray. De rol van Roy Pulsipher werd in deze film vertolkt door Jeffrey Donovan in plaats van Jeff Bridges.


Benieuwd naar de films? R.I.P.D. kijk je nog altijd op Netflix. Rise of the Damned is te zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair