Vluchtende Liam Neeson slaat al rijdend de politie van zich af in 'Speed'-achtige actiethriller

Vluchtende Liam Neeson slaat al rijdend de politie van zich af in 'Speed'-achtige actiethriller

We mogen zijn strijd tegen de wet en de orde weer volop toejuichen...

Acteur Liam Neeson lijkt het actiegenre maar niet los te kunnen laten, alleen wordt hij er niet jonger op en er komt een moment waarop jouw vechtscènes niet echt meer geloofwaardig zijn.

Gelukkig vond men daar vorig jaar een oplossing voor, zet Neeson gewoon anderhalf uur achter het stuur van een auto in Retribution en laat hem met een telefoon aan zijn oor de bad-ass uithangen.

Een cross-country-car-chase
Dat trucje lijkt de boomlange Ier nu te gaan herhalen in het aankomende project The Mongoose voor Amazon Prime Video. Een mongoose (in het Nederlands 'mangoest') is een roofdier dat snelheden van 32 km/u rent, maar bekender is vanwege het feit dat hij giftige slangen kan doden.

Neeson speelt de rol van een oorlogsheld die beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan. Met niets te verliezen volgt er een epische autoachtervolging met de politie op televisie, geholpen door leden van zijn voormalige 'Special Forces Army'-bataljon en in de gaten gehouden door een kijkerspubliek dat voor zijn veiligheid pleit.

David Leitch ging hem voor
Het publiek kan zo te horen een nagelbijtend verhaal verwachten, want de regie is in handen van Mark Vanselow, een ervaren stuntcoördinator die onder andere werkte aan Pirates of the Caribbean en Indiana Jones. En stuntmannen die actiefilms gaan maken, pakken vaak goed uit!

NieuwsFilm

meest populair