Grootste film van de zomer: 'Deadpool & Wolverine' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

Grootste film van de zomer: 'Deadpool & Wolverine' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

De volgende Marvel-film 'Deadpool & Wolverine' komt deze zomer uit in de bioscoop.

We hebben er lang op moeten wachten, maar de volgende Deadpool-film komt er bijna aan. Na twee Deadpool-films die gemaakt werden door 20th Century Fox, is Deadpool & Wolverine de eerste Deadpool-film die zich afspeelt in het MCU. De film is gebaseerd op de Marvel Comics-personages Deadpool en Wolverine.

Ryan Reynolds herneemt zijn rol als Wade Wilson alias Deadpool en Hugh Jackman is ook terug als Logan alias Wolverine. Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni en Matthew Macfadyen zullen ook te zien zijn in de film. Deadpool & Wolverine is geregisseerd door Shawn Levy naar een scenario dat hij schreef samen met Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick en Zeb Wells.

Verhaal
In Deadpool & Wolverine volgen we Wade Wilson die een rustig leven leidt, nadat hij zijn tijd als huurling Deadpool achter zich heeft gelaten. Totdat de Time Variance Authority (TVA) - een bureaucratische organisatie die buiten tijd en ruimte bestaat en de tijdlijn bewaakt - hem op een nieuwe missie stuurt.

Met zijn thuisuniversum dat een existentiële bedreiging ondervindt, sluit Wilson zich met tegenzin aan bij een nog terughoudendere Wolverine op een missie die de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe (MCU) zal veranderen.

Gele pak
Deadpool & Wolverine is een van de films waarop fans heel erg op wachten. Het wordt waarschijnlijk de grootste film van de zomer. Er zijn ook heel wat geruchten over cameos die zullen gebeuren van verschillende mensen, wat ervoor zorgt dat mensen nog nieuwsgieriger zijn. Zo zou onder andere Jennifer Garner haar rol als Elektra hernemen in de film.


Wat we zeker te zien zullen krijgen is Wolverine in zijn kenmerkende gele pak. Dit is de eerste film waarin hij die zal dragen. Regisseur Levy zei hierover: "Net als de rest van de wereld heb ik twintig jaar gewacht om Wolverine in een hele film met Deadpool te zien, en ik weet niet of dit onze laatste kans is om Wolverine op het scherm te zien, dus ik wilde verdomme zeker zijn dat we het oude gele en blauwe pak krijgen en het in één keer goed doen." Jackman zei: "Hoe hebben we dit nooit eerder gedaan? Het zag er zo goed uit, het voelde zo goed. Ik dacht: 'Dat is het.'"

In de bioscoop
De releasedatum van Deadpool & Wolverine is in het afgelopen jaar verschillende keren veranderd, maar nu kunnen we echt uitkijken naar de film die deze zomer, op 24 juli, uitkomt in de Nederlandse bioscoop. Nog twee maanden geduld dus. In afwachting kan je steeds de twee andere Deadpool-films bekijken op Disney+. Ook de films met Wolverine zijn te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair