Deze 'underdog' van Cannes greep net naast de grote Gouden Palm

Deze 'underdog' van Cannes greep net naast de grote Gouden Palm

In Mumbai wordt de routine van verpleegster Prabha verstoord als ze een onverwacht geschenk ontvangt van haar vervreemde echtgenoot.

Het Filmfestival van Cannes 2024 is ondertussen gedaan en alle aandacht gaat vooral uit naar de grote winnaar Anora van Sean Baker. Er speelden echter uiteraard veel meer films die een vermelding verdienen.

Eén van die films is All We Imagine as Light van Payal Kapadia. De Indiase productie, die net naast de fameuze Gouden Palm greep, mocht wel de Grand Prix (de tweede grote prijs van Cannes), in ontvangst nemen. De film is prachtig en op zeer poëtische wijze gedraaid in hedendaags India.

Plot
In Mumbai wordt de routine van verpleegster Prabha verstoord als ze een onverwacht geschenk ontvangt van haar vervreemde echtgenoot. Haar jongere kamergenote Anu probeert tevergeefs een plekje in de stad te vinden om intiem te zijn met haar vriend.

Een reis naar een strandstad stelt hen in staat een ruimte te vinden waar hun verlangens zich kunnen manifesteren.

Positief
De productie werd door het publiek geprezen door zijn dromerigheid en de ijzersterke acteerprestaties van de drie hoofdrolspeelsters. Het was de eerste Indiase film in dertig jaar in de hoofdcompetitie op Cannes.


Wanneer All We Imagine as Light in Nederland te zien gaat zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair