We streamen bizar veel uur op Netflix in: 90 miljard uur aan films en series

We streamen bizar veel uur op Netflix in: 90 miljard uur aan films en series

En dan gaat het hier nog niet eens over het volledige jaar, want die cijfers liggen nog veel hoger.

Vandaag de dag zijn er alsmaar meer streamingdiensten, maar Netflix is nog steeds dé streaminggigant. De cijfers tonen dit ook aan. Alleen al tijdens de tweede helft van 2023 werd er ruim 90 miljard uur aan films en series bekeken.

Het is pas de tweede keer dat Netflix zo'n overzicht deelt, maar heel erg verbazingwekkend is het niet dat ze deze cijfers delen. Ze hoeven zich hier namelijk zeker niet voor te schamen. Ook lieten ze weten dat over heel 2023 183 miljard uur naar films en series werd gekeken.

De grote successen
De populairste serie was One Piece. Het gaat hier niet om de geliefde animatieserie, maar om de live-action remake. Dit was een groot succes, want deze werd ruim 71 miljoen keer bekeken. De onderstaande blockbuster steekt hier echter met kop en schouders bovenuit.

Het gaat hier om de apocalyptische thriller Leave The World Behind, waarin sterren te zien zijn als Julia Roberts, Ethan Hawke en Mahershala Ali. Deze film staat op maar liefst 121 miljoen weergaven.

Meer
Ook de niet-Engelstalige films en series scoren goed. Netflix meldt eveneens dat bijna een derde van het totale aantal weergaven afkomstig is van buitenlandse projecten. Ook ziet de streamingdienst nog steeds een groei in het aantal abonnees.


In het eerste kwartaal van 2024 kreeg de streaminggigant er 9,3 miljoen abonnees bij. Dit is voor een groot deel te danken aan het goedkopere abonnement met reclames, dat eveneens een grote hit is.

NieuwsFilm

meest populair