Eén van de bekendste filmhuizen staat weer te koop: Neem wel $5 miljoen mee

Eén van de bekendste filmhuizen staat weer te koop: Neem wel $5 miljoen mee

Al bijna 35 jaar een graag geziene attractie voor toeristen over de hele wereld...

Het beroemde huis aan de Lincoln Avenue in Winnetka in de staat Illinois is voor iedere fan herkenbaar als hét huis van de familie McCallister uit de twee geliefde Home Alone-films.

In 2012 stond het iconische huis al eens eerder te koop. Amerikaanse media melden dat de vraagprijs destijds $2,4 miljoen dollar was. Uiteindelijk werd het verkocht voor ruim $1,5 miljoen dollar.

Goed de portemonnee trekken
Het huis is in de loop der jaren van binnen behoorlijk gerenoveerd en ziet er niet meer zo uit als in de populaire Kerstfilms met Macaulay Culkin. Tegenwoordig mag een potentiële koper $5,25 miljoen dollar neertellen.

De meeste binnenscènes werden niet op locatie gefilmd, maar in de gymzaal van een nabijgelegen middelbare school. De scènes rond de grote trap in de gang zijn wel in het huis opgenomen, evenals een aantal andere scènes in bepaalde kamers. Ook de inrichting (zoals het behang op de muren) werd door de production designers aangepast om meer een kerstsfeer te creëren.

Inmiddels uitgegroeid tot franchise
Wie kent niet het verhaal van de schattige Kevin (Culkin) die tijdens de kerstvakantie door zijn familie per ongeluk alleen thuis wordt achtergelaten. Uiteindelijk beschermt hij zijn woning tegen twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern). De titel kreeg meerdere vervolgen.NieuwsFilm

meest populair