Situatie box-office wordt nu echt zorgelijk: Ook 'Furiosa' presteert voor geen meter

Situatie box-office wordt nu echt zorgelijk: Ook 'Furiosa' presteert voor geen meter

De opbrengst is te vergelijken met een 40 jaar oude hit voor de tijd van inflatie...

De eerste reacties en recensies waren glashelder, Furiosa: A Mad Max Saga is, hoewel minder dan voorganger Fury Road, een geweldige film die absoluut op het grote scherm gezien moet worden.

Maar zelfs tijdens het 'Memorial Day'-weekend zijn Amerikanen niet naar de bioscoop te krijgen. De box-office resultaten van 'Deadline' zijn binnen en die geven toch wel een deprimerende kijk op de staat van filmkijken zoals wij die kennen.

Nog dramatischer dan The Fall Guy
De blockbuster van George Miller was geschat op een opening van $40 miljoen dollar, maar zal ergens op $28 miljoen dollar gaan eindigen en kan dus zelfs nog ingehaald worden door The Garfield Movie.

Maar wie de "winnaar" ook wordt, deze heeft de laagste brutowinst op 'Memorial Day' voor een titel op de eerste plaats sinds Return of the Jedi uit 1983. Die verdiende destijds $30,5 miljoen dollar, maar 40 jaar geleden was dat natuurlijk een waanzinnige omzet.

Om aan te tonen hoe snel tijden veranderen; iedereen noemde bijvoorbeeld Solo: A Star Wars Story al een flop toen die tijdens 'Memorial Day' in 2018 met "slechts" $103 miljoen dollar opende.

Klein beetje lichtelijke hoop
Het enige beetje goede nieuws is dat John Krasinski's IF, die het vorige weekend ook een beetje teleurstelde, over behoorlijk wat uithoudingsvermogen blijkt te beschikken met een bescheiden daling in financiën, waardoor het alsnog een slaperhit zou kunnen worden.NieuwsFilm

meest populair