Adembenemende filmlocatie van Dune: Part Two nu gewoon te bezoeken tijdens je vakantie

Adembenemende filmlocatie van Dune: Part Two nu gewoon te bezoeken tijdens je vakantie

Bezoek de iconische filmlocaties van "Dune: Part Two" deze zomer vlakbij Venetië

Fans van Dune: Part Two en actrice Florence Pugh opgelet: de aankomende zomervakantie zou je zomaar eens in de voetsporen van Prinses Irulan of de 'Bene Gesserit' kunnen stappen.

Eerder dit jaar bestormde Dune: Part Two de wereldwijde box office. De film van regisseur Denis Villeneuve wist een indrukwekkende $711 miljoen dollar op te halen. Mocht je deze zomer op vakantie gaan, kun je zomaar één van de meest iconische filmlocaties bezoeken.

Locaties van 'Dune'
In de wereld van grote virtuele sets en studios die volgebouwd staan met greenscreens, weet Dune: Part Two zich te onderscheiden als het gaat om locaties. Fans van de franchise kunnen de filmlocaties namelijk gewoon zelf bezoeken, zelfs zonder naar het Midden-Oosten te trekken.

Mocht je jezelf in de wereld van Dune willen wanen, dan is de kans groot dat als je binnen Europa op vakantie gaat deze zomer, die kans ook daadwerkelijk krijgt. Een paar memorabele scènes van Dune: Part Two zijn namelijk in één van Europa's favoriete vakantielanden opgenomen.

Venetië
Mocht je deze zomer het vliegtuig of de auto pakken naar Italië, dan heb je de mogelijkheid om het Keizerlijk Paleis uit de wereld van Dune te bezoeken. Hier werden meerdere scènes met Florence Pugh en Christopher Walkin opgenomen.De locatie betreft de zogeheten 'Tombe van Brion', ontworpen door architect Carlo Scarpa. Dit architectonische meesterwerk bevindt zich op een klein uurtje rijden vanaf Venetië, één van de populairste vakantieplekken van Italië.

Tombe van Brion
De productie van Dune: Part Two besloot al snel om het bouwwerk van de Italiaanse Architect als filmset te gebruiken. De locatie was namelijk een grote inspiratiebron voor de production design van de eerste Dune-film.Gezien de authenticiteit van de locatie hoefde de filmcrew enkel wat meubilair in het gebouw te plaatsen om het geloofwaardig over te laten komen. De locatie zelf bleef voor de opnames verder onaangetast. Mocht je de kans hebben deze plek te bezoeken, waan je jezelf dus echt in de wereld van Dune.

Dune: Part Two kan nu streamen via HBO Max

NieuwsFilm

meest populair