Nederlands getinte bioscoopfilm met grote sterren nu sterk bekeken op Netflix

Nederlands getinte bioscoopfilm met grote sterren nu sterk bekeken op Netflix

De film Tulip Fever uit 2017 doet het nu sterk in de Netflix Top 10.

De Britse film Tulip Fever uit 2017 wist geen enorme indruk te maken. En dat is op zich best jammer. Het historische en romantische drama van regisseur Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl) heeft grote namen en speelt zich af in Nederland en New Amsterdam, het latere New York.

In Tulip Fever zie je rollen van grote namen als Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Tom Hollander, Zach Galifianakis, Judi Dench en Christoph Waltz. Netflix omschrijft de film met woorden als bitterzoet, romantisch en historisch.

Ontvangst zwak
Helaas voor de makers kwam de film niet volledig tot zijn recht. Met een score van slechts 10 procent op de Tomatometer staat de film er niet goed op bij de critici. Gelukkig geeft de 6,2 op de IMDb hoop.

"Tulip Fever is een weelderig, fraai gemonteerd historisch stuk dat teniet wordt gedaan door ongeïnspireerde dialogen en buitensporige plotwendingen," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Ben je dol op kostuumdrama's en wil je Tulip Fever een kans geven, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis volgens Netflix: Tijdens de Nederlandse tulpenmanie bloeit de liefde op tussen de vrouw van een rijke koopman en een schilder, maar hun toekomst hangt af van een risicovolle gok.

NieuwsFilm

meest populair