'Drive' met Ryan Gosling krijgt eindelijk de versie die de geliefde film verdient

'Drive' met Ryan Gosling krijgt eindelijk de versie die de geliefde film verdient

De film Drive van Nicolas Winding Refn verscheen in 2011 en was gelijk bijzonder geliefd.

Na de release van de film Drive was er zowel negatieve als positieve kritiek. De trailer van de stevige thriller wees op een compleet andere film, maar de uiteindelijke productie viel bij velen in de smaak.

Met Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) achter de camera en met name Ryan Gosling (Blue Valentine, Barbie) ervoor bleek Drive een grauwe en pakkende noir thriller en geen flitsende en snelle actiefilm. Zoals recensent Candice Frederick van Reel Talk Online schreef: "...Drive is een meeslepende kijkervaring".

Verdiende uitgave
De fans van de film hebben ongetwijfeld een Blu-ray-uitgave thuis liggen of kijken de film zo af en toe via streamingdiensten. Drive is nu op NPO Plus te streamen. Een goede 4K-uitgave ontbrak de afgelopen jaren en daar komt nu verandering in.

In sommige landen is er al een snelle 4K-uitgave verschenen, maar nu is een grootse 4K-release aangekondigd. De uitgave krijgt een 4K Dolby Vision-transfer met een Dolby Atmos English 5.1-audiotrack.

Augustus
De must-have 4K-uitgave, die op 27 augustus in de Verenigde Staten verschijnt, omvat onder andere een steelbook-uitgave met een roze/blauw ontwerp dat uitstekend aansluit op de visuele sfeer van de film.


De schijf bevat tevens een compleet nieuwe featurette met de titel Back in the Driver's Seat, waarin schrijver Hossein Amini, editor Mat Newman, componist Cliff Martinez en acteurs Christina Hendricks en Ron Perlman terugblikken op de hitfilm.

Drive
In Drive, goed voor 93% op de Tomatometer[/url], speelt Gosling de rol van een mysterieuze Hollywood-stuntman en monteur die 's nachts bijverdient als ontsnappingschauffeur voor criminelen, waarbij hij zijn indrukwekkende rijvaardigheden benut.


Zijn leven neemt een gevaarlijke wending wanneer hij zich betrokken voelt bij zijn mooie buurvrouw Irene (Carey Mulligan) en haar zoontje. Als een overval misgaat om Irene's man uit de schulden te helpen, moet de chauffeur vechten om de vrouw die hij liefheeft te beschermen.

NieuwsFilm

meest populair