Drive

Drive (2011)

Some Heroes Are Real

Een mooi gefilmde, fantastische filmervaring met spectaculaire actie en een sterke soundtrack.
play

7,8 details

  • 100 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

De Hollywood-stuntrijder "Driver" (Gosling) verdient bij door in de avonduren vluchtauto's te besturen van de criminele onderwereld. Hij krijgt het echter aan de stok met L.A.’s gevaarlijkste mannen nadat hij een crimineel helpt die zijn zaakjes niet op orde heeft

Regie
Nicolas Winding Refn
Cast
Ron Perlman, Russ Tamblyn, Jeff Wolfe, Bryan Cranston, Albert Brooks, Ryan Gosling, Christina Hendricks, Carey Mulligan, Joe Bucaro III, James Biberi, Oscar Isaac, Tiara Parker, Kaden Leos, Tim Trella, Jim Hart.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 76.175.166
Release
16.09.2011
Release NL
03.11.2011
Release DVD
06.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicolas Winding Refn | Cast: Ryan Gosling (Driver), Carey Mulligan (Irene), Bryan Cranston (Shannon), Albert Brooks (Bernie Rose), Oscar Isaac (Standard), Christina Hendricks (Blanche), Ron Perlman (Nino), Kaden Leos (Benicio), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011

De sensatie van plotselinge acceleratie. De stilte in een auto die ineens volledig wordt afgezet tegen de duisternis. De lichtjes van de stad door een autoruit. De weerkaatsing van zonlicht op een zeldzame glimlach. Een zoen vol verlangen. Een schedel die tot moes wordt geschopt. Los Angeles bij nacht, walmend in neon. Pulserende elektronische muziek die onder je huid gaat zitten. Een held zonder naam die weinig zegt maar zijn auto en lichaam laat spreken. Een zintuiglijke belevenis vol gratie én onderbuikgevoelens. Dat is Drive, de tweede Amerikaanse film van Nicolas Winding Refn.

De Deen Refn bouwde de afgelopen vijftien jaar in Europa al een sterk oeuvre op en schreef onder andere de Pusher-misdaadtrilogie, de gevangenisfilm Bronson en de vikingfilm Valhalla Rising op zijn naam. Hij maakte al eens eerder een uitstapje naar Amerika, voor de film Fear X, maar dat was een rampzalige ervaring waardoor hij failliet ging. Nu keert hij terug naar het land der onbegrensde mogelijkheden omdat hoofdrolspeler Ryan Gosling om hem vroeg. Hij maakt meteen de beste film uit zijn carrière.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Drive Nieuwsberichten