Zo verwerkte Keanu Reeves de vroege sterfte van zijn vriendin Jennifer Syme

Zo verwerkte Keanu Reeves de vroege sterfte van zijn vriendin Jennifer Syme

De geliefde acteur heeft het lang niet altijd makkelijk gehad, maar wil het meeste uit het leven halen.

Keanu Reeves wordt door menig filmtalent en fan een van de vriendelijkste acteurs genoemd in Hollywood. De geliefde Matrix en John Wick-ster heeft echter ook heel wat vreselijke dingen meegemaakt, iets waar hij zich nu over uitlaat.

Toen Reeves nog maar jong was, overleed zijn beste vriend. Het gaat hier om River Phoenix, de broer van Joaquin Phoenix. Later in zijn leven verloor Reeves nog meer mensen om zich heen. Zo werd zijn dochtertje doodgeboren en kwam zijn vriendin, de actrice Jennifer Syme, hierna om het leven tijdens een auto ongeluk.

Verwerken
In 2016 bracht Reeves een poëziebundel uit met de titel 'Shadows', waarin hij terugblikt op deze tragische gebeurtenissen. Hoe lastig en zwaar dit ook voor hem was, Reeves probeert er het beste uit te halen.

Zo zegt de acteur: "Ik probeer me erdoor te laten inspireren en zelfs het mooie ervan in te zien. Je moet je niet overgeven aan negativiteit of opgeslokt worden door verdriet. Ik heb het een plek gegeven zodat ik door kan gaan".

Inspiratie
Reeves heeft zelfs van deze pijn gebruik weten te maken voor zijn rol als John Wick. Zo vervolgt de acteur: "Het is een van de belangrijkste elementen van dit personage. Hij lijdt, omdat hij nog steeds de liefde en warmte voelt van de dierbaren die hem zijn ontnomen. Daar weet ik alles van".


"Na zo'n verlies is het makkelijk om jezelf te verliezen. Je moet je leven dan echt weer weten op te pikken en niet overrompeld worden door je gebroken hart. Het leven gaat door en ik wil er niet van weg rennen. Ik wil genieten van alle schoonheid die dit leven heeft te bieden".

NieuwsFilm

meest populair