Paramount Pictures wordt nagenoeg zeker voor $8 miljard gekocht door andere Hollywood-studio

Paramount Pictures wordt nagenoeg zeker voor $8 miljard gekocht door andere Hollywood-studio

Skydance lijkt beet te hebben, ook al was Sony bereid héél wat meer te betalen.

Het komt alsmaar vaker voor, dat grote studio's worden 'opgeslokt' door een nog grotere filmstudio. Het lijkt er nu op dat Paramount misschien ook wel eens overgenomen zal worden door Skydance.

Het is namelijk al zo goed als rond. In een recent rapport staat dat de speciale commissie van Paramount en Skydance allebei hebben ingestemd met de voorwaarden. Het enige wat nu nog ontbreekt, is de goedkeuring van Paramounts grootste aandeelhouder

Mega bedrag
De bedoeling is dat deze goedkeuring snel wordt verleend en dat de officiële aankondiging in de komende dagen volgt. Paramount en Skydance hebben al wekenlang gespreken gevoerd. Skydance lijkt Sony dan ook verslagen te hebben, die eveneens interesse hadden in het overnemen van Paramount.

Grappig genoeg zal Skydance Paramount overnemen voor een monsterbedrag van 8 miljard dollar, maar Sony was bereid nog veel dieper in de buidel te tasten. Zij hadden er namelijk maar liefst 26 miljard dollar voor over, maar Sony zou Paramount vervolgens opsplitsen. Daar hadden ze bij Paramount geen zin en besloten ze toch voor Skydance te gaan.

Enorme deal
Ondanks het feit dat Paramount in de schulden verkeerde en dit enorm zal helpen, is het ook een goede deal voor Skydance. Paramount Pictures is een van de oudste filmstudio's in de Verenigde Staten.


Door de jaren heen hebben zij enorm veel iconische films en franchises geproduceerd. Denk bijvoorbeeld maar aan aan topfilms als Forrest Gump en Titanic maar ook lucratieve reeksen als Mission: Impossible, Transformers en Indiana Jones.

NieuwsFilm

meest populair