'Shakespeare in Love' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

'Shakespeare in Love' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

Heel wat topacteurs in deze geliefde film, maar een grote naam verprutste het bijna allemaal.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een goede film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. Volgens de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Shakespeare in Love.

Shakespeare in Love van John Madden was eigenlijk op alle fronten een groot succes. De film was een box-office kraker, scoorde overal mooie cijfers en werd zelfs met meerdere Oscars bekroond. Een aspect van de film viel echter lang niet bij iedereen in de smaak.

Minder overtuigend
Het gaat hier om niemand minder dan Ben Affleck. De bekende acteur/regisseur is in de film te zien als Ned Alleyn, maar dit optreden werd hevig bekritiseerd. Wat is hier eigenlijk de reden voor?

Alleyn was een beroemd acteur uit het tijdperk van Shakespeare. In de film helpt hij het toneelstuk 'Romeo and Juliet' tot leven te brengen. Hoewel zijn personage cruciaal is voor het verhaal, schoot Afflecks prestatie bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Kritiek
Ondanks het feit dat Affleck de nodige keren al heeft aangetoond behoorlijk goed te kunnen acteren, hoort Shakespeare in Love niet in dit rijtje thuis. Sterker nog, zijn vertolking wordt gezien als een van de zwakste punten van de film.


Zo wordt er gezegd dat hij niet overtuigend genoeg was en hij niet paste in de rol van een zelfverzekerde en charismatische toneelspeler. Ook lieten filmcritici weten dat Affleck te modern overkwam. Voornamelijk zijn houding en manier van spreken zou niet passen bij het tijdperk waarin de film zich afspeelt.

Afgang
Afflecks acteerstijl werd niet alleen vlak en emotieloos genoemd; zijn vertolking miste ook de nodige diepgang en passie, iets dat de rest van de cast wel wist over te brengen.


Grappig genoeg werd later bekend dat de acteur enkel en alleen meedeed aan de film om meer tijd te kunnen doorbrengen met hoofdrolspeelster Gwyneth Paltrow. De twee vormden tijdens de opnames namelijk een koppel.

NieuwsFilm

meest populair