'Art the Clown'-acteur gecast als Mickey Mouse in 'Screamboat Willie'

'Art the Clown'-acteur gecast als Mickey Mouse in 'Screamboat Willie'

Het wordt een van de vele griezelprojecten met Mickey Mouse als thema...

David Howard Thornton, de acteur die vooral bekend staat als de angstaanjagende Art the Clown in de gruwelijke Terrifier-films, zal binnenkort in de schoenen van Mickey Mouse gaan stappen.

Dit doet hij in de komende horrorfilm Screamboat, geregisseerd door Steven LaMorte, welke gebruik zal maken van de geliefde Disney-muis sinds hij in januari in het publieke domein terecht is gekomen.

Hele universums op de planning
De inspiratie is uiteraard de allereerste korte animatiefilm Steamboat Willie uit 1928 waarin de beroemde Disney-muis te zien was. En vanaf nu kan iedereen die film opnieuw maken, verpakken of er een riff op maken.

Het combineren van horrorelementen met concepten die voor kinderen zijn gemaakt om verwrongen, vaak hilarische resultaten te creëren, is niets nieuws, maar het subgenre heeft pas echt een tandje bijgezet na de release van Winnie-the-Pooh: Blood and Honey.

Ergens vanaf 2025 te zien
Volgens de officiële synopsis volgt Screamboat een groep New Yorkers tijdens een nachtelijke veerboottocht die dodelijk wordt wanneer een ondeugende muis tekeer gaat en zich richt op nietsvermoedende passagiers. De onwaarschijnlijke bemanning moet samenwerken om de moordzuchtige dreiging te dwarsbomen voordat hun ontspannende reis verandert in een nachtmerrie.NieuwsFilm

meest populair