Het EK barst vrijdag los: is dit de beste film over voetbal ooit gemaakt?

Het EK barst vrijdag los: is dit de beste film over voetbal ooit gemaakt?

Mocht je geen genoeg krijgen van de sport dan moet je 'Goal' ook even op je 'te kijken lijstje' zetten.

Voetbalfanaten hebben al langer 14 juni op hun kalender omcirkeld. Morgen begint dat eindelijk het EK in Duitsland. Kun je echter niet wachten op de wedstrijden van Nederland maar wil je wel in de juiste sfeer verkeren? Dan moet je de onderstaande film toch maar eens even kijken.

Er worden natuurlijk heel wat sportfilms gemaakt. Ook bestaan er de nodige films over voetbal. Denk bijvoorbeeld maar aan The Damned United en de recente film van Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi Next Goal Wins. De onderstaande film mag je echter zeker niet missen.

Goal!
Het gaat hier om Goal! van regisseur Danny Cannon. Centraal in het verhaal staat Santiago Munez. Op 10-jarige leeftijd verhuist hij met zijn familie van Amerika. Hij heeft maar twee dingen bij zich: een voetbal en een verfrommeld plaatje van de wereldbeker.

De jongen droomt ervan een prof-voetballer te worden, maar er is een groot probleem: zijn vader gelooft niet dat hij ooit zal doorbreken. Dan wordt Santiago ontdekt tijdens een plaatselijke wedstrijd en lijkt zijn droom een werkelijkheid te worden, wanneer hij een kans krijgt in Engeland. Daar moet hij zich wel nog bewijzen...

FIFA
Goal! is het eerste deel van een trilogie over voetbal, die zelfs ondersteund wordt door de voetbalbond FIFA. Hierdoor konden ook echte clubs in de film voorkomen en duiken ook bekende voetbalspelers op in de film. Misschien dus wel een lekkere film om weg te kijken als je je klaar wil stomen voor het EK.NieuwsFilm

meest populair