Deze onbekende fantasyfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze onbekende fantasyfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Liam Neeson speelt een monster in deze emotionele fantasyfilm van J.A. Bayona.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als The Killer, 3:10 to Yuma en The Devil All the Time. Vandaag zetten we de ondergewaardeerde fantasyfilm A Monster Calls in het zonnetje.

Verhaal
Conor (Lewis MacDougall) heeft met veel meer te maken dan andere jongens van zijn leeftijd. Zijn geliefde, toegewijde moeder (Felicity Jones) is ziek en hij heeft weinig gemeen met zijn strenge grootmoeder (Sigourney Weaver). Zijn vader is er ook niet om hem te ondersteunen, die heeft duizenden kilometers verderop een nieuw gezin gesticht.

Conor vindt een hoogst onwaarschijnlijke bondgenoot wanneer het Monster (Liam Neeson) op een avond voor zijn slaapkamerraam verschijnt. Het Monster, eeuwenoud, wild en meedogenloos, begeleidt Conor op een reis vol moed, geloof en waarheid waarin verbeelding en realiteit krachtig samensmelten.

Verfilming
A Monster Calls is een verfilming van het gelijknamige boek van Patrick Ness dat in 2011 uitkwam. Ness heeft zijn boek zelf omgezet naar een filmscript nadat de filmrechten werden verkregen door Focus Features in 2014.


J.A. Bayona, die je misschien wel kent van zijn films Jurassic World: Fallen Kingdom en Society of the Snow, werd snel gestrikt als regisseur. De opnames gingen in september van hetzelfde jaar nog van start.

Het Monster
Liam Neeson is natuurlijk degene die het monster echt tot leven bracht middels zijn stem en motion capture, maar op de set werd niemand minder dan Spider-Man-acteur Tom Holland gebruikt als stand-in voor het monster.


Hollands aanwezigheid bleek erg nuttig voor de destijds veertienjarige hoofdrolspeler Lewis MacDougall: "Het gaf me iets om naar te kijken als ik met het monster praat." Je bekijkt A Monster Calls nu op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair