Nieuwe 'Watchmen'-films krijgen flink wat kritiek te verduren

Nieuwe 'Watchmen'-films krijgen flink wat kritiek te verduren

Fans zijn bang dat bedenker Alan Moore ook dit project weer met de grond gelijk gaat maken.

Twee dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over het nieuwe Watchmen-tweeluik. Het gaat hier om een tweedelige animatiefilm van de iconische graphic novel. Ondanks het feit dat de beelden goed werden ontvangen, is er ook al 'kritiek'.

De met CG-animatie gemaakte animatiefilm heeft gelukkig een R-rating. Ook wordt deze omschreven als een zeer getrouwe verfilming van de graphic novel, die werd gemaakt door Alan Moore en Dave Gibbons. Toch denken vele fans dat Moore dit project niks zal vinden.

Kritiek
Ondanks het feit dat de eerste beelden sterk werden onthaald, zeggen de nodige cinefielen dat bedenker Moore dit toch gaat haten. Zo zegt een fan: "Ik ben een grote fan van de Zack Snyder-film en ook dit ziet er grandioos uit, maar ik denk dat Alan Moore dit helemaal niks vindt".

Een andere persoon zegt weer: "Haat Alan Moore niet alle verfilmingen van zijn verhalen? Waarom blijven ze het überhaupt nog proberen?" Een iemand haakt hier op in: "We moeten ons niet meer met de gevoelens van Alan Moore bezig houden, maar gewoon focussen op een goed verhaal".

Relatie
Moore heeft sowieso al de nodige 'aanvaringen' gehad met DC. Moore maakte de rechten van Watchmen en V for Vendetta over aan DC, denkende dat dit voor eenmalige projecten was. Dit bleek echter niet het geval te zijn en sindsdien zijn de rechten in handen van de filmstudio.


Dit schoot Moore in het verkeerde keelgat en maakte hij zichzelf de belofte nooit meer voor DC te werken. Deze nieuwe Watchmen-verfilming zal hem, hoe goed deze dan ook is, hoogstwaarschijnlijk eveneens niet aanstaan.

NieuwsFilm

meest populair