Russell Crowe legt uit waarom hij rol van Aragorn in 'Lord of the Rings' aan zich voorbij liet gaan

Russell Crowe legt uit waarom hij rol van Aragorn in 'Lord of the Rings' aan zich voorbij liet gaan

De acteur had door dat zijn landgenoot Peter Jackson eigenlijk een andere acteur wilde casten.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een acteur een grote rol misloopt om een bepaalde reden. Niemand minder dan Russell Crowe heeft ook zo'n verhaal en deelt dit nu met de wereld.

Crowe is natuurlijk al decennialang een grote naam in Hollywood. Zo wist de met een Oscar bekroonde acteur hoge ogen te gooien in o.a. Gladiator, A Beautiful Mind en The Nice Guys. Hij liep echter de rol van Aragorn in de Lord of the Rings-trilogie, waar hij nu op terugblikt.

Spijt?
Toen Crowe werd gevraagd of hij hier spijt van had, was zijn antwoord als volgt: "Nee, eigenlijk niet. Ik had het gevoel dat de studio het bij deze film voor het zeggen had en niet de regisseur. Ik had Peter Jackson namelijk aan de telefoon, maar hij zei niet de dingen die een filmmaker normaal gesproken zegt".

"Ik had hierdoor het gevoel dat hij iemand anders in gedachten had voor de rol. Als ik de rol geaccepteerd zou hebben, had ik hem alleen maar tegenwerkt in plaats van geholpen. Peter en ik zijn allebei Nieuw-Zeelanders, dus ik denk dat we elkaar begrepen zonder al te veel te zeggen".

Viggo Mortensen
Crowe eindigt door te zeggen: "Zonder dat hij ook maar iets negatiefs zei, begreep ik dat hij andere plannen had. Ik respecteerde dat en liet dit schip dus varen". De rol ging vervolgens naar Viggo Mortensen, die een weergaloze Aragorn neerzette.NieuwsFilm

meest populair